728 x 90

Harley-Davidson пуска електрически мотоциклет догодина

Позакъсалият финансово производител Harley-Davidson планира една от най-големите крачки в своята история до момента – преминаването на електрическа енергия. За мнозина идеята за тих и спокоен Harley е кощунство, но американците са твърдо решени да са в крак с технологиите и желанията на съвременните потребител. Готовият електрически мотор ще стане факт след около 18 месеца,

Позакъсалият финансово производител Harley-Davidson планира една от най-големите крачки в своята история до момента – преминаването на електрическа енергия. За мнозина идеята за тих и спокоен Harley е кощунство, но американците са твърдо решени да са в крак с технологиите и желанията на съвременните потребител.

Готовият електрически мотор ще стане факт след около 18 месеца, като в момента от компанията инвестират огромни средства в разработката му. Harley иска да привлече общо над два милиона нови клиенти към редиците си чрез общо 100 нови модела през следващите 10 години.

Разбира се, тук не става дума за 100 чисто нови продукта, а за различни вариации на вече съществуващи или предстоящи да излязат модели. Сред тях е въпросният електрически проект, който със сигурност ще се развие до цяла отделна гама през следващите години.

Планира се електрическото двуколесно да струва около 25 000 долара и да предлага поне 150 километра автономия с едно зареждане на батериите.

Harley-Davidson e в незавидна финансова ситуация, тъй като продажбите в глобален ръст намаляха с 6.7 процента през 2017 година. Още по-тревожен за фирмата е фактът, че търсенето в основния пазар, този в САЩ, спада с цели 8.5 пункта.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт