728 x 90

Отново ретро и класически машини в благотворителна кауза

Отново ретро и класически машини в благотворителна кауза

На 30 септември в София отново ще се проведе The Distinguished Gentleman’S Ride. Международното благотворително събитие се организира за първи път през 2012 г. от Марк Хава и постепенно набира популярност, достигайки до 650 града в 95 държави. Навсякъде то се провежда на 30 септември и с една кауза, а именно информираност и набиране на

На 30 септември в София отново ще се проведе The Distinguished Gentleman’S Ride. Международното благотворително събитие се организира за първи път през 2012 г. от Марк Хава и постепенно набира популярност, достигайки до 650 града в 95 държави.

Навсякъде то се провежда на 30 септември и с една кауза, а именно информираност и набиране на средства за мъжко физическо и психично здраве. Марк Хава разказва, че идеята за мъже, облечени като джентълмени, му идва от персонажа на Дон Дрейпър в култовия телевизионен сериал “Момчетата от Медисън Авеню”.

Целта на райда е да се повиши информираността на хората за проблемите с мъжкото здраве – както физическото, така и душевното. Всяка година близо 1 милион мъже умират от рак на простата или се самоубиват, а целта на събитието е обществото да започне да обръща внимание на мъжкото здраве и тази ужасяваща статистика да се промени.

The Distinguished Gentleman’S Ride е изключително успешна инициатива, която обединява над 120 000 мъже и жени по света. Всички те, облечени според етикета, яхват своите класически мотоциклети и излизат да подкрепят каузата. Събраните средства отиват в организации за борба с рака на простата и в програми за психично здраве.

От 2013 год. насам The Movember Foundation е набрала над 13 милиона долара, а тази година целта на DGR е да се съберат още 6 милиона долара. Световни партньори на събитието са Triumph Motorcycles и  Zenith Watches, които осигуряват награди за участниците, събрали най-много средства, както и за най-добре облечените джентълмени. В списъка с партньори са и Hedon Helmets и REV’IT!.

За да вземете участие в райда, трябва да се регистрирате на сайта на The Distinguished Gentleman’s Ride: www.gentlemansride.com. Там ще откриете допълнителна информация за събитието в най-близкия до вас град.

В парада имат право да участват само cafe racer, tracker, scrambler, classic, bobber, vin-tage scooter, old school chopper, bratstyle, sider car и modern classics модели. Разгледайте и наръчника: STYLE GUIDE.

Маршрутът, по който ще мине парада, може да се види само от регистрирани участници. Това е направено с цел да не могат да се включат незаписали се, които не са наясно с изискванията, както и да не се губи от потенциала за набиране на средства. В райда не могат да участват спортни мотоциклети, cruiser, adventure и dirt мотори, както и модерни скутери.

Запазвайки нишовия характер на райда, събитието остава в малък размер и е по-театрално, защото в него взимат участие само ретро и класически машини, които не могат да бъдат видени по улиците всеки ден. Triumph има дълга история на производство на някои от най-популярните и разпознаваеми мотоциклети.

Марката подкрепя The Distinguished Gentleman´s Ride от самото начало и е дарявала модели от класическата гама многократно. Освен това е първият голям спонсор на събитието от 2013-а и помага за развитието му.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт