728 x 90

Superleggerra V4 е най-мощният мотор в историята на Ducati – 231 к.с. при тегло 152 кг

Ducati извади лимитирана серия мотоциклет Superleggerra V4, който се превръща в най-мощния сериен модел на марката в цялата й история. В основата на байка стои 1.0-литров V4 мотор, чиято мощност в режим за писта е 231 к.с. благодарение на специална изпускателна система Akrapovic. За употреба по обществени пътища тягата е 220 к.с. Инженерите на марката

Ducati извади лимитирана серия мотоциклет Superleggerra V4, който се превръща в най-мощния сериен модел на марката в цялата й история.

В основата на байка стои 1.0-литров V4 мотор, чиято мощност в режим за писта е 231 к.с. благодарение на специална изпускателна система Akrapovic. За употреба по обществени пътища тягата е 220 к.с.

Инженерите на марката са създали мотора като първия в света, чиято цяла носеща конструкция е изградена от карбон. Резултатът е тегло от 152.2 килограма при оборудване със специалния пакет Racing Kit.

Ducati ще сглоби само 500 бройки от модела, като доставките започват от юни месец тази година. Цените все още не са официални, но се говори за стартова от 100 000 долара.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт