728 x 90

Yamaha Dream Team и началото на сезон 2013 в MotoGP

Чакането почти приключи приятели – този уикенд под светлината на прожекторите в Лосаил, Катар, един от най-очакваните сезони в MotoGP ще започне. Беше дълга зима за феновете, които нямаха търпение да станат свидетели на завръщането на Доктора в Yamaha, за да го видят на машина, която може да издържи на темпото му. Последните две години

Чакането почти приключи приятели – този уикенд под светлината на прожекторите в Лосаил, Катар, един от най-очакваните сезони в MotoGP ще започне. Беше дълга зима за феновете, които нямаха търпение да станат свидетели на завръщането на Доктора в Yamaha, за да го видят на машина, която може да издържи на темпото му. Последните две години на Валентино в Ducati бяха неосъщественото пътешествие, което започна с толкова много очаквания, но в крайна сметка лиши света от неговото майсторство.
Моторът на Валентино Роси с номер 46 отново седи до този с номер 99 на Хорхе Лоренсо, който в отсъствието на Валентино спечели втора световна титла. През последните две години Хорхе се издигна в отбора благодарение на отличното си представяне на пистата и отношението си към екипа. Настоящият шампион няма да предаде титлата си без борба.
Двамата ще се наредят на стартовата линия в неделя вечерта с една цел – да започнат добре шампионата и да сравнят състезателното си темпо с това на съперниците им от Honda – Дани Педроса и Марк Маркес. Изглежда, че техните най-големи противници имат предимството, що се отнася до скорост, но от гледна точка на опит момчетата от Yamaha водят. Без съмнение ни очаква страхотна битка, която ще се води както на пистата, така и извън нея.
В борбата на Yamaha ще се включи и отбора на Monster Yamaha Tech 3, състоящ се от британската двойка – Кал Кръчлоу и Брадли Смит. Кал навлиза в третия си сезон на пистата и има апетит за още повече посещения на подиума, след представянето си миналата година. Ако предсезонните тестове са мерило, изглежда, че той е запазил инерцията от успехите през миналия сезон и е способен да доминира със своята М1-ца.
Новакът в отбора на Monster Energy – Брадли Смит идва в MotoGP със своето спокойствие и увереност, което му спечели много фенове из боксовете. През първата половина от сезона, Брад ще се опита да опознае 1000 кубиковия звяр и да се аклиматизира след огромния скок, който направи, напускайки клас Moto2. Той има перфектния учител в лицето на Кал, който не отдавна беше в подобна ситуация и със сигурност ще може да му даде правилните съвети. Очаквайте Брад наистина да раздава газ във втората част от шампионата.
Независимо от това кой отбор подкрепяте, сезон 2013 обещава да е един от най-добрите до сега. Със своята смесица от млада кръв и опитни състезатели, качени на най-конкурентните машини, изглежда, че всичко е готово за истинска война. Не я пропускайте.
Monster Energy

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт