728 x 90

Пореден ад в Кресненското дефиле, катастрофа и отново няколко часа "тапа"

Пореден ад в Кресненското дефиле, катастрофа и отново няколко часа "тапа"

Катастрофа в Кресненското дефиле отново отне човешки живот. Информацията от КАТ сочи за тежка катастрофа между лек автомобил и ТИР около 8 часа тази сутрин в района между Кресненското ханче и дългия тунел. Движението в района на катастрофата е бешео прекратено в първите два-три часа след инцидента, след това за още час-два се извършваше само

Катастрофа в Кресненското дефиле отново отне човешки живот. Информацията от КАТ сочи за тежка катастрофа между лек автомобил и ТИР около 8 часа тази сутрин в района между Кресненското ханче и дългия тунел.

Движението в района на катастрофата е бешео прекратено в първите два-три часа след инцидента, след това за още час-два се извършваше само в едната лента за движение. В следствие на това се образуваха и километрични колони от автомобили.

Много от водачите на МПС се насочиха към обходния път през Стара Кресна и Полето, който удължава преминаването с над половин час, но все пак е за предпочитане пред престоя няколко часа в подходите на Кресненското дефиле. Състоянието на този път обаче не е в цветущо състояние, а в отсечката от Ощава до Брежани си е направо трагичен – дори и за офроуд машини.

Общини Кресна и Симитли нямат необходимите средстава за основен ремонт на панорамния планински път, а наближава времето за строежа на магистралата през дефилето и това трасе ще трябва да поеме огромна част от трафика в периода на работа.

От началото на годината се състояха няколко работни срещи между катаджии, общинари и представители на заинтересованите министерства, но до някакви конкретни решения не се стигна. Специалисти предлагат конкретно бързо решаване на въпроса с прехвърляне на пътя към републиканската пътна мрежа. По този начин АПИ ще може да отдели средства и ресурс за бърз ремонт на проблемната 20-километрова отсечка, която за няколко години ще се наложи да обслужва пътуващите от Благоевград към Сандански и Кулата.

Йордан Луканов

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт