728 x 90

Не питай как държавата може да се справи със снега, помогни и ти!

Поредната зима, поредната драма – така най-общо можем да опишем ситуацията в родината ни във вихъра на снеговалежите този сезон. Всички знаем от доста време предварително кога ще завали сериозен сняг или температурите ще спаднат, но какво от това – никой не си взима нужните поуки от минали години. И ситуацията остава непроменена. Но от

Поредната зима, поредната драма – така най-общо можем да опишем ситуацията в родината ни във вихъра на снеговалежите този сезон. Всички знаем от доста време предварително кога ще завали сериозен сняг или температурите ще спаднат, но какво от това – никой не си взима нужните поуки от минали години. И ситуацията остава непроменена.

Но от къде всъщност трябва да започне промяната? Ако перефразираме една легендарна реч на Джон Кенеди, не трябва да питаме и чакаме държавата да ни помогне, ако преди това не сме положили максимални усилия да помогнем не само на себе си, но и на останалите.

Вместо постоянно да коментираме и задаваме въпроса "Защо не са изчистени улиците?", не е ли по-добре да започнем подготовката за зимата сами. Когато сте наистина готови по всички линии да се борите със студа и снега, нещата не изглеждат толкова страшни. Нека първо почистим общите пространства между блоковете и къщите ни, пък след това да упрекваме, че сме си счупили крака на лед. 


 

А вие подготвихте ли се за шофиране в зимни условия?


 

Нека първо подготвим колата си за зимата с добри гуми, чистачки и необходимите течности, а и да се понаучим как се кара на сняг, а после иронично да коментираме, че зимата пак ни е изненадала. Няма ли да е по-добре да спрем да се предреждаме на пътя, особено когато върху него има сняг или лед? Или пък да паркираме така, че да запречим тротоара, по който може да мине нашата майка/жена/дете. 

Най-общо казано, нека спрем да мърморим и да се хванем на работа, както стои ситуацията с повечето от проблемните въпроси в обществото у нас. Не си мислете, че в западните страни, които редовно даваме за пример, нещата стоят по по-различен начин – и там на сутринта след обилен снеговалеж цяла нощ хората започват да ринат и чистят сами, улиците не са напълно почистени. Борбата е повсеместна, не отговорност само на държавата.

Нека тази зима пробваме различен подход, какво ще кажете?

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт