728 x 90

Идеи за авто-фенове: Какво да правим, докато сме вкъщи дни наред

Напрегнатата ситуация с коронавирус буквално парализира живота в страната ни. Мерките са резонни и сериозни, а може би най-притеснителен за населението е фактът, че никой не може да прогнозира колко време точно ще продължи кризата. За щастие, много модерни професии могат да се изпълняват и от вкъщи, което означава, че доста хора ще останат с

Напрегнатата ситуация с коронавирус буквално парализира живота в страната ни. Мерките са резонни и сериозни, а може би най-притеснителен за населението е фактът, че никой не може да прогнозира колко време точно ще продължи кризата.

За щастие, много модерни професии могат да се изпълняват и от вкъщи, което означава, че доста хора ще останат с дни наред затворени в дома си, където възможностите за развлечение са ограничени.

В доста неблагоприятна ситуация е автомобилният фен, тъй като на практика всяка негова дейност е свързана с излизане, срещане с други хора, шофиране и пряк контакт с потенциално замърсени повърхности. 

Екипът на Autoclub реши да допринесе поне минимално за спокойствието на автомобилните ентусиасти с няколко идеи за занимания, свързани с любимите на всички нас коли, които не изискват непременно излизане от вкъщи.

Потърсете така желаната част в интернет

Онлайн магазините, поне на този етап, продължават да функционират и поръчки се изпълняват. Към това добавяме и платформи като OLX и eBay, в които можете да купите определена част директно от сегашния й собственик и да договорите по-късно предаване. Тук по-скоро визираме феновете на тунинга и така наречените retrofit доработки – добавяне на екстри по автомобила, които той няма в заводското си състояние. Сега ще имате времето спокойно да огледате всички източници, да сравните цените, да проучите кое си струва и кое не и да вземете информирано решение.

Разделете се с ненужните части от килера

Моментът е идеален да направите бърза инвентаризация на склада вкъщи и да видите с какви части разполагате, кои от тях могат в действителност да ви потрябват и кои можете да продадене. Почистете ги, направете прилични снимки и засилвайте в интернет. Ако получите обаждания с интерес, не забравяйте да финализирате продажбата, особено ако тя включва лично предаване, в по-подходящ момент.

Направете виртуални срещи със съмишленици

Неразривна част от битието на автомобилния фен са срещите с други "на същия акъл". В следствие на ситуацията с коронавирус почти всички предварително насрочени форумни срещи или събирания на авто клубове отпаднаха. Но не забравяйте, че живеем в 21-ви век, който ни предоставя възможност да правим това в онлайн пространството. Е, разбира се, усещането не е същото, но все пак ще продължите да поддържате контакт с хората, които имат интереси като вашите. Facebook страници, форуми, общи чатове – варианти има много.

Потърсете следващата си кола

За много хора избирането на нов автомобил е труден, бавен и мъчителен процес, който отнема доста от времето им. Когато така или иначе ще трябва да останете вкъщи няколко седмици, можете спокойно да предприемете по-мащабно проучване за това, което искате като следваща кола. Преценете на какви критерии трябва да отговаря покупката ви, проучете харесваните от вас модели с подходящи ревюта и мнения на собственици и претърсете сайтовете за продажба на автомобили.

Поиграйте на някой автомобилен симулатор

Автомобилните игри са голяма краста, няма какво да спорим. Но в забързаното ни ежедневие рядко ни остава време да им се насладим в пълна степен – по някое и друго състазание вечер и това е. Предприемете нещо по-мащабно – цяла кариера в любимата ви игра или пък си припомнете старо заглавие, което сте играли като по-млади или дори като деца. Need For Speed 5: Porsche Unlimited, помните ли го?

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт