728 x 90

На 26 юни движение по две ленти в посока Варна на виадуктите с ремонт

    В петък – 26 юни, в района на виадуктите „Елешница“, „Бебреш“ и на съоръженията между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ на АМ „Хемус“, на които се извършват строително-монтажни работи, ще има две ленти за пътуване в посока Варна и една в посока София. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик в края

    В петък – 26 юни, в района на виадуктите „Елешница“, „Бебреш“ и на съоръженията между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ на АМ „Хемус“, на които се извършват строително-монтажни работи, ще има две ленти за пътуване в посока Варна и една в посока София. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик в края на работната седмица и по-голяма пропускливост на инфраструктурата.

    В неделя – 28 юни, ще има две ленти в посока София и една към Варна. Въвеждането на реверсивното движение е съгласувано с „Пътна полиция“.

    В петък, от 17 ч. до 20 ч. се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените участъци от републиканската пътна мрежа.

    Временната организация е за следните участъци:
    – автомагистралите, с изключение на участъка Харманли – ГКПП „Капитан Андреево“ от АМ „Марица“;
    – път I-1 с. Ребърково – Ботевград, като движението на МПС над 12 т по път II-16 Ребърково – Своге – София се преустановява до завършване на ремонтните дейности на тунелите, които са между селата Елисейна и Лютиброд. Алтернативен маршрут е проходът „Петрохан“;
    – път I-1 етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п. в. „Дупница Север“ – ГКПП „Кулата”;
    – път I-4;
    – път I-5 Русе – Велико Търново;
    – път I-8 Пловдив – Харманли;
    – път I-9 Дуранкулак – Варна – Бургас;
    – път II-18 Околовръстен път София, участък „Южна дъга“ от км 26+100 до км 62+007;
    – път II-19 Симитли – Гоце Делчев;
    – път II-86 Пловдив – Смолян;
    – път II-99 Бургас – Царево.

    Същата организация на движението за МПС над 12 т ще има и в неделя от 14:00 ч. до 20:00 часа. Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт