728 x 90

Три години за проект и строеж на скоростния път от Ботевград до Мездра

    Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изграждането на 33 км от път I-1 между Мездра и Ботевград. Проектът ще се изпълнява със средства от републиканския бюджет. Срокът на изпълнение е 1096 дни, от които 180 дни за проектиране и 916 дни за строителство. Строителството на пътя Видин – Ботевград ще започне с една от

    Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изграждането на 33 км от път I-1 между Мездра и Ботевград. Проектът ще се изпълнява със средства от републиканския бюджет. Срокът на изпълнение е 1096 дни, от които 180 дни за проектиране и 916 дни за строителство.

    Строителството на пътя Видин – Ботевград ще започне с една от най-сложните отсечки Мездра – Ботевград, която е с дължина 33 км. Индикативната стойност на поръчките е близо 302 млн. лв. без ДДС. Участъкът е разделен в два лота. Лот 1 е от км 174+800 до км 194+122, а лот 2 от км 161+367 до км 174+800. Кандидатите могат да подават офертите си до 28 май и 4 юни 2018 г., съответно.

    Отсечката ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока с габарит 20 м. Трасето ще следва съществуващия път като се развива по нов терен в участъците, обхождайки селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена. Ще бъдат изградени и ремонтирани редица съоръжения – над ж. п. линията Мездра – София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене.

    Пресичанията на републиканските и общинските пътища ще се осъществява чрез кръгови кръстовища „Мездра“, „Дърманци“, „Ребърково“, „Люти дол“, "Скравена“ и „Ботевград“. Предвидено е построяването на селскостопански надлези, прощадки за отдих и т. н. На обхода на с. Люти дол ще бъдат построени два тунела, с дължини съответно 490 м и 340 м.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт