728 x 90

Брюксел обяви извън закона Uber

    Брюкселският съд издаде постановление, в което е указано, че компания Uber повече не може да развива своята дейност в главния град на Белгия. Това решение беше взето след иск от местни "бакшиши" и такси фирми, които се оплакаха от загуба на много средства поради нелоялна конкуренция. И преди съдебните власти са забранявали на Uber да

    Брюкселският съд издаде постановление, в което е указано, че компания Uber повече не може да развива своята дейност в главния град на Белгия. Това решение беше взето след иск от местни "бакшиши" и такси фирми, които се оплакаха от загуба на много средства поради нелоялна конкуренция.

    И преди съдебните власти са забранявали на Uber да работи, но компанията по своему интерпретираше тази забрана и продължаваше да работи. Този път съдът точно се обозначи, но Uber смята обвиненията за неуместни, тъй като само предоставя машини под аренда и не е сервиз за превоз.

    Ще напомним, че Uber се явява международна компания, която разработи мобилно приложение, позволяващо да се поръча автомобил с шофьор за комфортно преместване до необходимото място. Самата фирма работи от 2009 г. по следния принцип: 80% за водача и 20% за компанията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт