728 x 90

Приключи ремонтът на първите 15 км от пътя Чирпан – Симеоновград

    С издаването на разрешението за ползване завърши рехабилитацията на над 15 км от път III-663, свързващ Чирпан със Симеоновград. Проектът – лот 19, се съфинансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Общата му стойност е над 12 млн. лв. с ДДС. Третокласният път е

    С издаването на разрешението за ползване завърши рехабилитацията на над 15 км от път III-663, свързващ Чирпан със Симеоновград. Проектът – лот 19, се съфинансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Общата му стойност е над 12 млн. лв. с ДДС.

    Третокласният път е алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на пътя Поповица – Хасково. Отсечката е основна връзка на малките населени места в региона с Чирпан и Димитровград и осигурява техния достъп до ж. п. гара Чирпан и летище Пловдив.

    Началото на рехабилитирания участък е от кръстовището с обходния път на Чирпан, при км 0, а краят – на около 220 м преди кръстовището за с. Великан, при 15-и км. Преминава през селата Зетьово и Целина.

    Ремонтираният участък е с нова пътна настилка и възстановено отводняване. Монтирани са нови мантинели, пътни знаци и маркировка. Обновен е и мостът над Стара река при 13-и километър.

    Със средства от ОПРР се ремонтират общо 50 км от пътя Чирпан – Симеоновград. Рехабилитацията на цялото трасе е разделено на три лота – 19, 20 и 21. Работата на лот 19 приключи.

    В заключителен етап са и останалите два. Предстои държавни приемателни комисии да издадат акт 16 и разрешенията за ползване. Трафикът по обновената отсечка се осъществява без ограничение.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт