728 x 90

Най-безопасни са колите на Hyundai-Kia и VW Group

    "ГАЗ" се предлага на концерна Hyundai-KIA, "ИжАвто" отказа корейското партньорство в полза на алианса "АвтоВАЗ"-Renault-NissanHyundai Motor Corp. и свързаната с него KIA Motors, заедно с Volkswagen AG имат най-много броя безопасни модела в последния краш-тест, организиран от американския институт IIHS – Insurance Institute for Highway Safety, съобщи Automotive News. Корейската и немската групировка имат по

    "ГАЗ" се предлага на концерна Hyundai-KIA, "ИжАвто" отказа корейското партньорство в полза на алианса "АвтоВАЗ"-Renault-Nissan

    Hyundai Motor Corp. и свързаната с него KIA Motors, заедно с Volkswagen AG имат най-много броя безопасни модела в последния краш-тест, организиран от американския институт IIHS – Insurance Institute for Highway Safety, съобщи Automotive News. Корейската и немската групировка имат по 9 превозни средства, които отговарят на топстандартите. Това ги прави лидери в тази класация. След тях следват: General Motors Co., Ford Motor Co. и Toyota Motor Corp. – с по 8 автомобила, а друг японски автопроизводител – Subaru, ги следва с 5 спечелени награди.
    Общо 66 превозни средства от моделна гама 2011 г. заслужиха най-високия рейтинг "Top Safety Pick" – в това число са 40 автомобила, 25 джипа и един микробус.

    През април 2010 г. концернът Hyundai-KIA и правителството на република Удмутрия (част от руската федерация) подписаха меморандум за взаимопомощ, касаещи работата на "ИжАвто". Корейският автопроизводител възнамеряваше да произвежда в завода свои коли, в това число моделите Kia Cerato и Kia Sorento. През ноември обаче "Сбербанк" – основен кредитор в "ИжАвто", получава предложение от "АвтоВАЗ" за закупуването на автомобилното предприятие в Ижевск и организацията в него на производство на Lada, Renault и Nissan. Тогава президентът на "Сбербанк" Герман Греф обеща, че на корейския концерн ще бъде предложен "алтернативен вариант". За групата "ГАЗ" съществуват и други варианти. По-рано шефът Бу Андерсон заяви за възможно сътрудничество на завода в Горки с концерна Volkswagen. Освен това, в началото на 2010 г. бяха оповестени намеренията на Daimler AG да произвежда тук лекотоварните автомобили Mercedes-Benz Sprinter. По предварителна информация, стартът на проекта е предвиден за края на 2012 г., като обемът на производство трябва да стигне 60 000 возила годишно.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт