728 x 90

"Отличен" за Fiat 500 в американските краш-тестове (видео)

Култовият мъник "чинкуеченто" на FIAT Group бавно и полека завладява и Новия свят. Неотдавна в Америка стартира рекламна кампания с участието на Дженифър Лопес, с което Fiat 500 автоматически бе удостоен със званието най-стилен автомобил на годината. Но когато става дума за безопасността на водача и пътниците, никакви звезди не помагат. Тук става въпрос за

Култовият мъник "чинкуеченто" на FIAT Group бавно и полека завладява и Новия свят. Неотдавна в Америка стартира рекламна кампания с участието на Дженифър Лопес, с което Fiat 500 автоматически бе удостоен със званието най-стилен автомобил на годината. Но когато става дума за безопасността на водача и пътниците, никакви звезди не помагат. Тук става въпрос за експертни изводи, които се базират на точни показатели и резултати от краш-тестове. Като цяло битува мнението, че малките по размер автомобили по определение не могат да бъдат безопасно. Но Fiat 500 заставя и скептиците да преразгледат възгледите си.
И така, преди дни най-авторитетната американска организация в застрахователния бранш The Insurance Institute for Highway Safety – IIHS, обнародва резултатите в тестовете на автомобила и увери потребителите: тяхната безопасност е в надеждни ръце. Fiat 500 е получил най-висока оценка Top Safety Pick, което означава, че автомобилът се явява един от най-безопасните в света – все пак с такава оценка не може да се похвалят всички съвременни возила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт