728 x 90

2012 Honda Civic сред най-сигурните коли в Европа (видео)

Новият Honda Civic с 5 врати, спечели 5 звезди в класацията за безопасност на Euro NCAP, а също и наградата Advanced NCAP, присъждана за иновации за сигурност. Това определя новият Honda Civic като един от най-сигурните автомобили в Европа, в съответствие с резултатите на новите независими краш тестове на Euro NCAP. Освен това от Euro

Новият Honda Civic с 5 врати, спечели 5 звезди в класацията за безопасност на Euro NCAP, а също и наградата Advanced NCAP, присъждана за иновации за сигурност. Това определя новият Honda Civic като един от най-сигурните автомобили в Европа, в съответствие с резултатите на новите независими краш тестове на Euro NCAP. Освен това от Euro NCAP обявиха, че удължават спечелената награда Advanced NCAP на Honda за технологията Collision Mitigation Braking System (CMBS), която е внедрена и при новия Civic. 5-звездната оценка по рейтинга на Euro NCAP за новия Civic се дава за цялостната безопасност на моторното превозно средство. Системата отчита защита на пътниците, на децата в колата, защитата на пешеходците и наличието на помощни системи за водача. От въвеждането на схемата за новите оценки в Euro NCAP от февруари 2009 г., всички тествани модели на Honda са спечелили 5 звезди.
Генералният секретар на Euro NCAP Михаел ван Ратинген коментира: „Деветата генерация на Civic впечатлява с постигнатите високи резултати във всички области, които оценяваме и изпъква сред конкурентите си в този пазарен сегмент. Колата притежава и асистенция за безопасност, а също и опцията за смегчаване на удари Honda CMBS." От Euro NCAP обявиха, че продължават също и срока за наградата Advanced NCAP, за внедряването на технологията CMBS, включително и в новия Civic. Така CMBS технологията се признава за най-добрите налични иновации за безопасност, които са доказали своите предимства. Euro NCAP Advanced е инициатива, разработена в отговор на бързото развитие на нови технологии за сигурност, за които няма независима оценка.
Системата на Honda – CMBS е базирана на радар, който задейства автономно спирачната система за аварийно спиране. CMBS е предназначена да помогне за предотвратяване на сблъсъци с превозни средства, които са неподвижни на пътя или се движат пред вас в същата посока. Системата предупреждава водача за неизбежен сблъсък както при ниски скорости, характерни за градско шофиране, така и при по-високи, типични за пътища и магистрали. Чрез изучаване на статистиката на инцидентите в Германия и при изследване на данни от Европейския съюз, от Honda прецениха, че ако всички автомобили бяха оборудвани със CMBS, всяка година щяха да бъдат предотвратени между 200 000 и 250 000 инцидента, или ударите да бъдат смекчени.
Оценката на безопасността на новия Civic и наградата Advanced NCAP доказват още веднъж ангажимента на Honda за общата безопасност на превозните средства. Краш тестовете на Honda кола с кола в R&D центъра в Точиги R & D, анализира въздействията между моделите с различни размери и тегло, като разработва решения за смекчаване на наранявания на пътниците и на пешеходците. Многопосочният краштест между два автомобила, който съществува от 2001 г., е първият по рода си в света.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт