728 x 90

За седмица КАТ хвана 11 хиляди с превишена скорост

– 10 766 нарушения на максимално разрешената скорост са констатирали служители на „Пътна полиция” за една седмица– С 1115 повече са установените нарушения в сравнение с  резултатите от акцията на TISPOL проведена през август м.г. Във всички страни-членки на Европейския съюз  се проведе 7-дневна специализирана полицейска операция за установяване на нарушения, свързани с превишаване на

– 10 766 нарушения на максимално разрешената скорост са констатирали служители на „Пътна полиция” за една седмица
– С 1115 повече са установените нарушения в сравнение с  резултатите от акцията на TISPOL проведена през август м.г.

Във всички страни-членки на Европейския съюз  се проведе 7-дневна специализирана полицейска операция за установяване на нарушения, свързани с превишаване на максимално разрешената за движение скорост. Същата е организирана от Европейската организация на службите на пътна полиция – TISPOL и има за цел подобряване безопасността на движението и предприемане на ефективни мерки за ограничаване на нарушенията и пътно-транспортните произшествия причинявани от водачите на МПС. По време на операцията бяха констатирани общо 10 766 нарушения на разрешената скорост за движение. От тях  2355 нарушения са установени от служители, осъществяващи пътен контрол. Нарушенията, установени от автоматични технически средства са 8475.
По време на проверките, освен спазването на разрешената скорост за движение по пътищата, беше извършен контрол на водачите за наличието на задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, като са съставени 92 АУАН по Кодекса на застраховането.
Установени са и редица криминални престъпления по време на извършения контрол: 5 случая на притежаване на наркотични вещества; незаконно притежаване на огнестрелно оръжие; 10 случая на транспортиране на крадени стоки. Разкрити са 56 други криминални престъпления, като като преобладаващо са случаите на управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда.
В сравнение с проведената операция на TISPOL за скорост през август 2011 г. са установени 1115 нарушения повече. Прави впечатление, че броят на нарушенията, установени от служители на пътя е намалял с 1363, докато установените от автоматични технически средства са се увеличили с 542. Провежданите масови кампании по пътна безопасност и засилен контрол едновременно във всички Европейски страни има изключителен превантивен ефект и оказва положително въздействие върху поведението на водачите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт