728 x 90

Ексклузивно: Audi и Mercedes сe провалиха на нов вид краш тест (видео)

Audi A4 и Mercedes С-класа се провалиха на нов американски краш тест, въведен от застрохавателния институт по държавна безопасност (IIHS).Краш тестът включва фронтален удар с 25-процентно покритие на предната част от страната на шофьора при скорост 64 км/ч. Той имитира стълкновение с дърво, уличен стълб или насрещен автомобил.Специалистите от IIHS обявяват, че при такава катастрофа

Audi A4 и Mercedes С-класа се провалиха на нов американски краш тест, въведен от застрохавателния институт по държавна безопасност (IIHS).
Краш тестът включва фронтален удар с 25-процентно покритие на предната част от страната на шофьора при скорост 64 км/ч. Той имитира стълкновение с дърво, уличен стълб или насрещен автомобил.
Специалистите от IIHS обявяват, че при такава катастрофа десният крак на водача на С-класата се заклещва зад педала на спирачката, а лявото колело се откъсва.
Лошите резултати на Audi A4 пък са свързани с това, че кормилото е изскочило с 18 сантиметра, в резултат на което главата на водача се е плъзнала покрай въздушната възглвница и се ударила в колонката на вратата. Експертите подчертават, че по време на теста не се е отворила и страничната завеса. 
"Новата програма се основава на дългогодишни анализи на челните сблъсъци в реалния живот. Провеждаме тези тестове, за да подобрим безопасността на колите", казва президентът на IIHS Ейдриън Ленд.
В новия краш тест са взели участие 12 автомобила, като най-добри показатели са показали Volvo S60 и Acura TL. Като приемливи се отчитат показателите на седана Infiniti G.
Лоши резултати освен Audi A4 и Mercedes-Benz C-Class са показали и моделите IS и ES на Lexus.

Оценките от теста може да видите тук:
http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=15

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт