728 x 90

KAT Ямбол с грижа за първолаците

– ОДМВР-Ямбол подарява на първокласниците учебна програма “За моята безопасност!”– “Нека заедно да направим всичко възможно за опазване на децата от пътни злополуки”, призовават от областната дирекция В разработената по инициатива на ОДМВР-Ямбол учебна програма се съдържат няколко основни правила за безопасно поведение  на децата в различни ситуации – на пътя, при игра или среща

– ОДМВР-Ямбол подарява на първокласниците учебна програма “За моята безопасност!”
– “Нека заедно да направим всичко възможно за опазване на децата от пътни злополуки”, призовават от областната дирекция

В разработената по инициатива на ОДМВР-Ямбол учебна програма се съдържат няколко основни правила за безопасно поведение  на децата в различни ситуации – на пътя, при игра или среща с непознати, телефон за спешни случаи и други. Всеки първокласник ще получи  програма от полицейски инспектор при провеждане на традиционните срещи с малчуганите, в началото на учебната година. В няколко минутни беседи служителите на реда ще обърнат внимание на най- важните правила за безопасност в движението.
Със започването на учебната година служители на ОД МВР –Ямбол ще осъществяват засилен контрол в районите да учебните заведения за спазване предимството на пешеходците от водачите на сигнализираните пешеходни пътеки, както и на правилата за пресичане от пешеходците. Целта е да се ограничат предпоставките за възникване на пътни злополуки с деца. Системно през цялата година ще се извършват полицейски проверки за спазване изискванията за пребиваване на малолетни и непълнолетни лица в питейни и увеселителни заведения, продажбата на алкохол и тютюневи изделия, както и за разпространението на наркотични вещества.
През учебната 2011-2012 г. на територията, обслужвана от областна дирекция на МВР,  в пътно транспортни произшествия са пострадали 10 деца, от които 6 като пещеходци, 2 като водачи на пътни превозни средства и 2 като пътници в МПС. През лятната ваканция  при пътни инциденти са ранени 3 деца – 2 пещеходци и 1 пътник. Приканваме всички водачи на автомобили да шофират с особено внимание, преминавайки в близост до учебни и детски заведения. не само в първия учебен ден – 17 септември, а през цялата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт