728 x 90

ЕКО освежава ключови пешеходни пътеки

Бензиностанции ЕКО инвестираха част от събраните средства от фонда „Обади се, като стигнеш!”, за да освежават ключови пешеходни пътеки в столицата. Почистването беше извършено непосредствено преди първия учебен ден.  Като част от проекта предстои да бъдат поставени нов модел светлинни пешеходни пътеки, които ще подобрят видимостта и ще насърчават толерантността на пътя. Освежителните дейности, които

Бензиностанции ЕКО инвестираха част от събраните средства от фонда „Обади се, като стигнеш!”, за да освежават ключови пешеходни пътеки в столицата. Почистването беше извършено непосредствено преди първия учебен ден.  Като част от проекта предстои да бъдат поставени нов модел светлинни пешеходни пътеки, които ще подобрят видимостта и ще насърчават толерантността на пътя.
Освежителните дейности, които ще приключат днес, включват пешеходни пътеки на следните локации в близост до 24 училища:
ул. Цар Иван Шишман – 7 СОУ „Свети Седмочисленици", 133 СОУ„А. С. Пушкин"
ул. Петър Парчевич – 127 СОУ „Иван Николаевич Денкоглу”
ул. Цар Самуил – 41 ОУ „Св. Патриарх Евтимий”
ул. Милин Камък – 35 СОУ „Добри Войников”
ул. Розова  Долина – Национална финансово-стопанска гимназия
ул. Ген. Чернаев – 14 СОУ „Проф. д-р Асен Златаров"
бул. Сливница – Професионална гимназия по аудио, видео и телекомуникация „А. С. Попов”
ул. Братин Дол – 123 СОУ „Стефан Стамболов”
ул. Георги Измирлиев – 121 СОУ „Георги Измирлиев”
ул. Пирински Проход – 36 СОУ „Максим Горки”
ул. Родопски извор – 34 ОУ „Стою Шишков”
ул. Гео Милев – 93 СОУ „Акад. Александър Теодоров – Балан”, 31 Средно училище за чужди езици и мениджмънт „Иван Вазов”
ул. Раковска – 29 СОУ „Кузман Шапкарев”
ул. Костенски Водопад – 73 СОУ „Владислав Граматик”, 104 СОУ „Захари Стоянов”
ул. Слатинска – 157 Гимназия с изучаване на чужди езици „Сесар Вайехо"
бул. Патриарх Евтимий – 9 Френска Езикова Гимназия  „Алфонс дьо Ламартин“
бул. Дондуков – Първа Английска Гимназия
бул. Евлоги Георгиев – 120 ОУ „Г. С. Раковски”, 164 Гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес”
ул. Хайдук Сидер – 3 СОУ „Марин Дринов”, Професионална Гимназия „Хенри Форд”

„Учениците са важни участници в движението и за нас безопасността им е изключително важна”, каза Янис Поликандриотис, Изпълнителен директор на ЕКО България. „Нещо повече, пешеходните пътеки в София скоро ще добият нов вид, с който се надяваме да повишим допълнително сигурността на пътя.” 
10 светлинни пешеходни пътеки ще бъдат поставени на ключови места в София и страната тази есен. Проектът, финансиран от бензиностанции ЕКО, е разработка на Института за космически изследвания и технологии към Българската Академия на Науките. Освен в развитието на технологията, ЕКО инвестира и в закупуването и монтирането на пътеките, за да повиши видимостта на пътното платно. Програмата се развива с подкрепата на Столична община, Главна дирекция „Национална полиция” при Министерство на вътрешните работи и отдел “Пътна полиция” на Столична дирекция на вътрешните рабори.

За фонда „Обади се, като стигнеш”
Създаден през есента на 2011 г., фондът „Обади се, като стигнеш!” генерираше средства от продажбата на ЕКО горива посредством специална серия карти с детски рисунки. В края на юли 2012 г. събраните средства надхвърляха 220 000 лв. От 1 август ЕКО преустанови събирането на средства, за да се фокусира върху реализацията на новите приоритетни програми.
На 3, 6 и 9 август суперзвездата на българския мотоциклетизъм Мартин Чой раздава съвети за безопасност и автографи на клиентите на бензиностанции ЕКО в градовете Бургас, Варна и Ахелой като част от инициативата „Виж ме!”, която стимулира безопасността на мотоциклетистите и толерантността между тях и останалите участници в движението. Началото на активностите за мотоциклетисти беше дадено с откриването на първото по рода си „ЕКО мото училище” на 21 юли, когато четирикратният републикански шампион по мотоциклетизъм Калин Кулев и републиканският вицешампион Михаил Иванов проведоха обучение по безопасност и толерантност на пътя за 21 любители мотоциклетисти. Партньори на ЕКО са Българската федерация по мотоциклетизъм и отдел “Пътна полиция” на Главна дирекция “Национална полиция” при Министерство на вътрешните работи.
През май 2012 г. с подкрепата на община Пловдив ЕКО откри трета детска образователна площадка на най-голямата си бензиностанция в Пловдив – на бул. Александър Стамболийски и ул. Димитър Талев. В периода септември 2011 г. – март 2012 г. 25,000 първокласници от 12 български града получиха светлоотразители и помагала с правилата на малките пешеходци. Малчуганите от столичните детски градини участваха в серия от образователни спектакли, които ги учеха да прилагат основните правила на пътя. Допълнително, бензиностанции ЕКО подариха на четири детски градини специално изработени светофарни уредби.
Пълна информация за размера на събраните във Фонда средства, динамиката на тяхното натрупване и проектите, по които се изразходват, е публикувана на сайта на ЕКО България www.eko.bg. Проектите са част от дългосрочната програма за корпоративна социална отговорност на ЕКО „Обади се, като стигнеш”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт