728 x 90

Празник на мобилността в Зоопарка

По случай Европейската седмица на мобилността 16-22 септември и Европейския ден без автомобили – 22 септември, Изпълнителната агенция по околна среда, Националният ученически екопарламент и Зоологическа градина София организират детски празник под мотото „Движение в правилната посока”. Инициативата ще се проведе на 22 септември 2012 г., събота, от 11.00 часа на на откритата сцена до

По случай Европейската седмица на мобилността 16-22 септември и Европейския ден без автомобили – 22 септември, Изпълнителната агенция по околна среда, Националният ученически екопарламент и Зоологическа градина София организират детски празник под мотото „Движение в правилната посока”. Инициативата ще се проведе на 22 септември 2012 г., събота, от 11.00 часа на на откритата сцена до слона в Столичния зоопарк.
За празничната атмосфера ще се погрижат музикантите от оригиналното шоу „Джаз за деца” – Венци Благоев (тромпет), Виктор Бенев (маримба), Димитър Карамфилов (контрабас), Никола Горялов (барабани) и специалният гост – Теодор Лихо (цветови импровизатор), който ще обогати музикалната картина с тебешири и бои. Всички деца са поканени да участват с перкусии, пеене, танци и рисунки, а организаторите обещават забавни игри и викторини с атрактивни награди. Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с политическата и финансовата подкрепа на ГД „Околна среда“ и ГД „Транспорт“ на Европейската комисия.
Целта на кампанията, която продължава от 16 до 22 септември всяка година, е да окуражи европейските местни власти да въведат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да се поканят всички граждани да се възползват от всички алтернативи на автомобила. Кулминацията на тази седмица е събитието „Град без коли!“, в което всички участващи градове определят няколко района, предназначени само за пешеходци, колоездачи и публичния транспорт за целия ден. Националната кампания се провежда ежегодно под патронажа на министъра на околната среда и водите Нона Караджова.
Янез Поточник, Комисар по околната среда: „Време е да започнем да се движим в правилната посока. Движението към устойчива и ефикасна транспортна система ще помогне да се подобри мобилността и в същото време да се намали замърсяването и да се подобри качеството на живот в градовете. Тазгодишното честване на Европейска седмица на мобилността разглежда като начин да се балансира развитието в транспорта, качеството на околната среда и социалното равенство. По-доброто планиране може да помогне на градовете да се възползват от по-добра мобилност, както и по-добро качество на атмосферния въздух, намалени емисии, по-малко шум и по-здрава градска околна среда. Така че, какво още чакаме? Нека започнем да се движим!“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт