728 x 90

5 часа в събота демонстрация с пияна кола-тренажор

    „Загорка“ АД инициира информационна кампания „Карай трезво“ за шофиране без употреба на алкохол Водещата пивоварна компания „Загорка“ АД представи информационна кампания за шофиране без употреба на алкохол под мотото „Карай трезво“. Инициативата се организира за първи път и нейната основна цел е да образова неопитните и млади шофьори (18-24 г.) за вредното влияние и рисковете

    „Загорка“ АД инициира информационна кампания „Карай трезво“ за шофиране без употреба на алкохол

    Водещата пивоварна компания „Загорка“ АД представи информационна кампания за шофиране без употреба на алкохол под мотото „Карай трезво“. Инициативата се организира за първи път и нейната основна цел е да образова неопитните и млади шофьори (18-24 г.) за вредното влияние и рисковете от консумацията на алкохол зад волана. Чрез кампанията пивоварната се стреми да установи по достъпен начин диалог с младите хора по проблема шофиране след употреба на алкохол. „Карай трезво“ е израз на социално отговорното отношение на „Загорка“ АД към проблемите на обществото и е провокирана от целите, поставени в националната стратегия на МС за подобряване безопасността на движението по пътищата за периода 2011 – 2020 год. и негативните последствия от ПТП. За посланици на инициативата са привлечени младите автомобилни състезатели – Мануела Костадинова и Пламен Стайков.
    „Като иновативна и водеща компания в сектора, „Загорка“ АД осъзнава своята отговорност към обществото. С кампанията „Карай трезво“ искаме да обърнем внимание на младите и неопитни шофьори на рисковете от употребата на алкохол и шофирането и да спомогнем за намаляването на произшествията вследствие на този проблем“ – каза Руд ван ден Ейнден, изпълнителен директор на „Загорка“ АД.
    Кампанията ще се развие до края на годината в партньорство със Съюза на българските автомобилисти (СБА). В рамките на сътрудничеството „Загорка“ АД предоставя на шофьорските школи на СБА в София специално разработени по темата обучителни материали и разпространява в мрежата им в цялата страна информационна брошура. Към каузата се присъединяват и Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България (АКАБ).
    „Щастливи сме, че Загорка подава ръка на СБА и организира кампанията „Карай трезво“. Така още по време на обучението можем да мотивираме младите водачи да бъдат отговорни и да не смесват шофирането с консумацията на алкохол“, каза Емил Панчев, главен секретар на СБА. Освен обучителната част „Загорка“ АД организира събитие, което нагледно да покаже чрез специална кола-симулатор какво се случва с управлението на автомобила при екстремни условия на пътя и как реакциите ни се повлияват при консумация на алкохол. Симулацията е отворена за граждани и ще се проведе на 27-ми октомври (събота) от 11.00 до 16.00 часа на полигона на Учебно-технически център СБА-Младост, в ж.к. Младост 3, срещу блок 353.
    Кампанията не случайно е насочена към младите и неопитни шофьори – официалната статистика  на МВР сочи, че шофьори с опит по-малък от 2 години причиняват около 25 % от всички ПТП годишно, а тези на възраст между 18-24 години са причина за 21,4% от пътните инциденти. Статистиката показва още, че през последните 10 години в България са станали 4141 тежки ПТП по причина на алкохол, в които са ранени 5242 човека и загинали 525 души. При концентрация на алкохол в кръвта от 0.2 до 0.5‰ опасността шофьор да катастрофира е 2 пъти по-голяма, отколкото в трезво състояние. При концентрация от 0.5 до 0.8‰, опасността става 5 пъти по-голяма, при стойности от 0.8 до 1.2‰ – 10 пъти по-голяма, а при над 1.2‰ – рискът е 25 пъти по-голям.
    С всички планирани дейности в своята кампания, „Загорка“ АД призовава всички шофьори да бъдат отговорни и трезви в преценките си на пътя, да спазват правилата за движение, регламентираната скорост и да не консумират алкохол преди и по време на управление на автомобил.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт