728 x 90

Загорка спретна любопитна симулация с „алкохолни очила“

– Кола-симулатор и „алкохолни очила“ провокираха шофьорските способности на столичани – Събитието се проведе като част от информационната кампания на „Загорка“ АД „Карай трезво“ за шофиране без употреба на алкохол С любопитна автомобилна симулация с „алкохолни очила“ на полигона на СБА в квартал Младост 3, водещата пивоварна компания „Загорка“ АД организира днес открито за граждани

– Кола-симулатор и „алкохолни очила“ провокираха шофьорските способности на столичани
– Събитието се проведе като част от информационната кампания на „Загорка“ АД „Карай трезво“ за шофиране без употреба на алкохол

С любопитна автомобилна симулация с „алкохолни очила“ на полигона на СБА в квартал Младост 3, водещата пивоварна компания „Загорка“ АД организира днес открито за граждани събитие, част от информационната кампания „Карай трезво“. Участниците имаха възможността да изпробват своите способности за управление на автомобил в екстремни условия и да разберат как реакциите се повлияват след консумация на алкохол.
Събитието бе открито в присъствието на представители на „Загорка“ АД, партньорите от СБА със своя председател Георги Янакиев, представители от Столична община и „Пътна полиция“. „Като социално-отговорна компания, „Загорка“ АД осъзнава своята роля и има ясна визия в подкрепа на обществено значими проблеми. С нашата нова кампания „Карай трезво“ искаме да обърнем внимание на младите и неопитни шофьори за рисковете от употреба на алкохол и шофирането, както и да спомогнем за намаляването на произшествията на пътя“ – заяви на откриването Нина Владимирова от „Загорка“ АД.
Участниците в мероприятието се качиха на специална кола-симулатор и имаха за задача да овладеят автомобила при предизвикана загуба на контрол върху управлението, а в комбинация със специални „алкохолни очила“ всички придобиха представа как се променят реакциите и възприятията ако шофираш под влияние на алкохол. Посланикът на кампанията „Карай трезво“ – младата българска рали състезателка Мануела Костадинова, демонстрира своите способности зад волана, като се качи първа в тестовия автомобил. Включилите се в симулацията водачи споделиха, че задачата е била сложна дори и без алкохолните очила и изисква пределна концентрация, а при наличието им, нуждата от внимание е многократна. Комисия, съставена от автомобилен инструктор и представители на СБА и „Загорка“ АД, оцени най-добре справилите се със задачата, и връчи награди на най-добрите.
Инициативата на „Загорка“ АД „Карай трезво“ се организира за първи път и нейната основна цел е да информира неопитните и млади шофьори (18-24 г.) за вредното влияние и рисковете от консумацията на алкохол зад волана. „Карай трезво“ е част от платформата за устойчиво развитие на компанията – „Създаваме по-добро бъдеще“ и е провокирана от целите, поставени в националната стратегия на МС за подобряване безопасността на движението по пътищата за периода 2011 – 2020 год. и негативните последствия от ПТП. С планираните дейности в своята кампания, „Загорка“ АД призовава всички шофьори да бъдат отговорни и трезви в преценките си на пътя, да спазват правилата за движение, регламентираната скорост и да не консумират алкохол преди и по време на управление на автомобил.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт