728 x 90

19 007 водачи са проверени при операция на TISPOL

260 нарушения са установени при акцията, проведена от 10 до 16 декември по линия на членството на България в европейската мрежа на службите на Пътна полиция 19 007 водачи на МПС са проверени в цялата страна по време на проведена полицейска операция от 10 до 16 декември по линия на членството на България в европейската

260 нарушения са установени при акцията, проведена от 10 до 16 декември по линия на членството на България в европейската мрежа на службите на Пътна полиция

19 007 водачи на МПС са проверени в цялата страна по време на проведена полицейска операция от 10 до 16 декември по линия на членството на България в европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL, съобщават от ГД “Национална полиция”. Установени са 260 нарушения, като от тях 259 са на водачи, употребили алкохол и един водач, управлявал МПС след употреба на наркотични или упойващи вещества.
По време на проверките, освен за наличието на алкохол, наркотични или упойващи вещества, водачите са контролирани и за наличието на задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, като за периода са съставени 426 акта по Кодекса на застраховането.
Установени са и редица криминални престъпления – 3 случая на притежаване на наркотични вещества и 14 случая на транспортиране на крадени стоки. Разкрити са 24 други криминални престъпления, основен дял от които – управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда.
Най-много водачи са проверени за употреба на алкохол на територията на Областна дирекция на МВР Благоевград – 1925, Пловдив – 1384, Варна – 1357, и СДВР 1333. При проверките най-много водачи, употребили алкохол са установени в ОДМВР Варна – 29, Бургас – 25 и ОДМВР София – 21 водачи.
Провежданите масови кампании по пътна безопасност и засилен контрол едновременно във всички европейски страни има изключителен превантивен ефект и оказва положително въздействие върху поведението на водачите, съобщават от ГДНП.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт