728 x 90

Пил шофьор обесен в ареста на полицията в Благоевград

    Днес около 14.30 часа в с.Изгрев бил спрян за проверка лек автомобил ”Фиат Пунто”, управляван от И.М./39 г./. Мъжът бил проверен за наличие на алкохол. Дрегерът отчел 1.8 промила в кръвта му. Полицейските служители придружили И.М. до Центъра за спешна медицинска помощ за вземане на кръвна проба, но водачът отказал да даде кръв за изследване.

    Днес около 14.30 часа в с.Изгрев бил спрян за проверка лек автомобил ”Фиат Пунто”, управляван от И.М./39 г./. Мъжът бил проверен за наличие на алкохол. Дрегерът отчел 1.8 промила в кръвта му. Полицейските служители придружили И.М. до Центъра за спешна медицинска помощ за вземане на кръвна проба, но водачът отказал да даде кръв за изследване. По време на придвижването му с полицейски автомобил към управлението 39-годишният мъж направил опит да слезе и да избяга. И.М. е задържан  около 17 часа в Първо РУП  с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е започнато бързо полицейско производство за престъпление по чл.343”б” от НК. В 18.05 часа охраняващият помещението за задържане полицейски служител открил в килията за задържане обесен 39-годишният мъж. Въпреки оказаната му медицинска помощ той починал.
    По разпореждане на окръжния прокурор местопроизшествието е посетено от следовател при Окръжен следствен отдел в Благоевград и от дежурен прокурор при Окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство за изясняване на всички обстоятелства и причини за настъпване на смъртта на И.М. и дали последната е настъпила в резултат на извършено престъпление от общ характер. Директорът на ОДМВР-Благоевград е разпоредил служебна проверка с  оглед установяваване на данни за извършени дисциплинарни нарушения от страна на служители на областната дирекция. Инспекторатът на МВР е започнал проверка по случая, на място има и служители на Института по психология – МВР. Продължават действията по разследването.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт