728 x 90

Mitsubishi Outlander Sport с приз за безопасност в САЩ

Наградата TOP SAFETY PICK+ е присъдена от Американския застрахователен институт за безопасност по пътищата IIHS Mitsubishi Motors North America заслужи повод за гордост с джипката Mitsubishi Outlander Sport (в Европа познат с името ASX), след като най-продаваният модел на компанията бе обявен за носител на наградата “Top Safety Pick+” за 2013 г., присъждана от Американския

Наградата TOP SAFETY PICK+ е присъдена от Американския застрахователен институт за безопасност по пътищата IIHS

Mitsubishi Motors North America заслужи повод за гордост с джипката Mitsubishi Outlander Sport (в Европа познат с името ASX), след като най-продаваният модел на компанията бе обявен за носител на наградата “Top Safety Pick+” за 2013 г., присъждана от Американския застрахователен институт за безопасност по пътищата (IIHS). Наградата “Top Safety Pick+” на IIHS за Outlander Sport 2013 е поредната след предишните две “Top Safety Pick” награди от 2012 и 2013 г., заслужени отново от този привлекателен компактен 5-местен кросоувър. Наградата “Top Safety Pick+” на Американския застрахователен институт за безопасност по пътищата (IIHS) е присъдена само на два от общо 13 автомобила в категорията “малки SUV”, като единият от наградените автомобили е Mitsubishi Outlander Sport 2013. “Top Safety Pick+” е нова награда, давана от Американският застрахователен институт за безопасност по пътищата (IIHS) на автомобилите с най-високо ниво на защита при удар. Това постижение за Outlander Sport 2013 доказва, че този модел отговаря на по-строгите приложими стандарти за безопасност при удар, зададени от тази независима агенция, даваща оценка на базата на краш-тестове.
Оценките, давани на автомобилите от Американския застрахователен институт за безопасност по пътищата (IIHS) – “добра”, “приемлива”, “незадоволителна” и “слаба” – се базират на устойчивостта при челен удар със средно припокриване, челен удар с малко припокриване, страничен удар, преобръщане на автомобила, както и оценка на техническите средства за защита на тялото и главата (защита от наранявания на врата) при заден удар. Наградата “Top Safety Pick+” се присъжда на автомобили, които имат оценка “добър” в поне четири от петте теста, като оценката при петия тест трябва да е не по ниска от “приемлива”.
Според IIHS, краш-тестът с малко припокриване, който се провежда едва от тази година, демонстрира какво се случва при удар на предния ъгъл на автомобила с друго превозно средство или препятствие, например дърво или стълб край пътя. При този тест, 25% от предницата на автомобила от страната на шофьора се удря в бариера с височина 5 фута със скорост 40 мили/час. Две трети от автомобилите в категорията “малки SUV”, тествани от IIHS, са получили ниската “слаба” оценка за конструкцията на автомобила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт