728 x 90

Лосов тест с "бонус" 140 кг затруднява колите (+ видео)

    Дори неголямо увеличение на товара, превозван в автомобила, може да измени поведението на колата до неузнаваемост. До този извод стигнаха експертите от шведското издание Teknikens Vaerld, които направиха лосов тест на три популярни модела – новите Nissan Pulsar, Seat Toledo и Ford Focus. Същността на теста представлява имитация на неочаквана поява на препятствие по пътя

    Дори неголямо увеличение на товара, превозван в автомобила, може да измени поведението на колата до неузнаваемост. До този извод стигнаха експертите от шведското издание Teknikens Vaerld, които направиха лосов тест на три популярни модела – новите Nissan Pulsar, Seat Toledo и Ford Focus.

    Същността на теста представлява имитация на неочаквана поява на препятствие по пътя – лос, например. Шофьорът в такъв случай е длъжен екстремно да заобиколи препятствието и бързо да се върне в лентата си на движение. Нормата на скоростта при този тест е 70 км/ч. Някои от автомоблите, катo Ford Focus, се справят и при скорост 76 км/ч. Проблемите идват обаче при наличието на допълнителни 140 кг в салона.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт