728 x 90

Вече и в България пътен знак Varible Message Signs

При 81-вия километър на пътя между Нови Искър и Своге бе монтиран първият знак с възможност за дистанционно изменение (Varible Message Signs). Система от такива пътни знаци ще осигури бърза, надеждна и високотехнологична възможност за своевременно уведомяване на шофьорите за актуалната пътната обстановка, за въведените ограничения, алтернативните маршрути и т.н. чрез прилагане на съвременни комуникационно-информационни

При 81-вия километър на пътя между Нови Искър и Своге бе монтиран първият знак с възможност за дистанционно изменение (Varible Message Signs). Система от такива пътни знаци ще осигури бърза, надеждна и високотехнологична възможност за своевременно уведомяване на шофьорите за актуалната пътната обстановка, за въведените ограничения, алтернативните маршрути и т.н. чрез прилагане на съвременни комуникационно-информационни технологии. Чрез комбинация от светодиоди с два цвята на таблото ще може да се изобразява както текст, така и символ на определен пътен знак.

Предвижда се да бъдат поставени общо 20 броя пътни знаци с възможност за дистанционно изменение в различни области от страната по пътищата от първокласната и второкласната пътна мрежа. Предстои знаци с дистанционно изменение да бъдат монтирани на участъци от пътищата: Видин – Монтана, Мездра – Ботевгрaд, Симитли – Струмяни, Русе – Разград, Варна – Бургас, Симитли – Банско, Асеновград – Пампорово и др.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт