728 x 90

В Америка разследват 8 млн. дефектни въздушни възглавници

    След нестихващия скандал с въздушните възглавници на Takata, още един производител на подобна екипировка ще бъде замесен в мащабно разследване. Американското бюро за пътна безопасност (NHTSA) започва проверка на приблизително осем милиона въздушни възглавници, произведени от фирмата ARC Automotive Inc. Това се случва след смъртен инцидент с автомобил, оборудван с еърбег от компанията, който е настъпил

    След нестихващия скандал с въздушните възглавници на Takata, още един производител на подобна екипировка ще бъде замесен в мащабно разследване.

    Американското бюро за пътна безопасност (NHTSA) започва проверка на приблизително осем милиона въздушни възглавници, произведени от фирмата ARC Automotive Inc.

    Това се случва след смъртен инцидент с автомобил, оборудван с еърбег от компанията, който е настъпил през миналия месец в Канада.

    Засега се казва, че причината за него е твърде силно и бързо отваряне на възглавницата, което е довело до фаталния инцидент.

    NHTSA пояснява, че подобни въздушни възглавници са били монтирани в голям брой автомобили, произведени от Chrysler, General Motors, Hyundai и Kia. Част от тях са внесени в страната след производство в Китай, а друга част са направени в САЩ.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт