728 x 90

За 4-и път благотворително рали от фонданция "Хора, пътища, автомобили"

    На 7 октомври за четвърти път фондация „Хора, Пътища, Автомобили“, Българска Федерация Автомобилен Спорт и Академия за пътна безопасност SDA организират благотворителното рали “Виж ме”. Събитието ще се проведе в събота от 10:00 ч. на автополигона на София Франс Ауто – вносител на Пежо за България (бул. „Ботевградско шосе“ №459). Проектът, който в предишните си

    На 7 октомври за четвърти път фондация „Хора, Пътища, Автомобили“, Българска Федерация Автомобилен Спорт и Академия за пътна безопасност SDA организират благотворителното рали “Виж ме”. Събитието ще се проведе в събота от 10:00 ч. на автополигона на София Франс Ауто – вносител на Пежо за България (бул. „Ботевградско шосе“ №459).

    Проектът, който в предишните си издания пожъна невероятен успех, бе подкрепен от над 50 известни личности, които взеха участие с личните си автомобили. И тази година благотворителната акция е свързана с идеята да се подпомогне живота, учебния процес и израстването на глухонемите децата от училище с пансион „Проф. Дечо Денев“ в София, лишени от родителски грижи. Децата отглеждани в специализираното учебно заведение са от 3 до 18 – годишна възраст, а предмета „Безопасност на движението“ е застъпен наравно с българския език и математиката в учебната програма.

    По традиция, участниците-състезатели са известни личности от обществената сцена – политици, актьори, певци, журналисти и др., притежаващи любителска категория за шофиране. Идеята на състезанието е известните лица да дадат личен пример с уменията си за шофиране и толерантност в майсторско управление. “Виж ме” послание на звездите към техните последователи и в същото време е отправено от децата, които не могат да чуят приближаваща се опасност и не могат да извикат в ситуация на пътя.

    ПРОГРАМА
    Дата: 7 октомври (събота)
    Място: открит автопарк на „София Франс Ауто“
    Адрес: София, “Ботевградско шосе” №459
    9:30 ч. – Ароматно кафе, чай, безалкохолно
    9:45 ч. – Регистрация на участниците
    10:00 ч. – Инструктаж от комендантите на ралито за участниците – ( БФАС )
    10:15 ч. – Официално откриване
    10:30 ч. – Старт на първи етап (майсторско управление на полигон ). Стартират автомобили в три класа разпределени според обема на двигателите.
    11:40 ч. – Старт на втори специален етап. Майсторско управление при равни условия за първите трима от всеки клас с еднакъв модел и марка автомобил – „Пежо“.
    12:30 ч. – Финал
    12:40 ч. – Снимки, интервюта с известни личности – пилоти в ралито.
    – Викторини на тема пътна безопасност
    – Връчване на предметни и събраните финансови дарения на децата и ръководството на училище „Проф. Дечо Денев“
    13:00 ч. – Награждаване

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт