728 x 90

FIAT Punto изкара 0 звезди на краш-тест от Euro NCAP (видео)

    FIAT Punto е един от най-възрастните модели все още в продажба на пазара днес. Това най-добре си проличава от последната серия краш-тестове, проведена от Euro NCAP, в която компактният италианец, представен в сегашното си поколение за първи път през 2005 г., се превърна в най-слабо представилия се автомобил в историята на организацията. Една от причините

    FIAT Punto е един от най-възрастните модели все още в продажба на пазара днес. Това най-добре си проличава от последната серия краш-тестове, проведена от Euro NCAP, в която компактният италианец, представен в сегашното си поколение за първи път през 2005 г., се превърна в най-слабо представилия се автомобил в историята на организацията.

    Една от причините за слабия резултат е липсата на голяма част от модерните системи за сигурност, които са част от серийното или опционалното оборудване на автомобилите сега. 

    Освен това, Punto се представя зле и на тестовете за различните видове удари (челен, страничен и т.н.), като и тук заема твърдо последното място в класацията.

    В последната порция тествани коли попадат и новите KIA Stonic и Hyundai Kona, като първият получава три звезди, а вторият – пет. При поръчването на опционалните системи за сигурност обаче, Stonic също минава в класа на 5-звездните автомобили.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт