728 x 90

Французи разработиха преносима въздушна възглавница за хора (видео)

    Френската компания Helite, специализирана в производството на защитна екипировка за мотоциклетисти и скиори, представи на CES 2018 в Лас Вегас първата в света преносима въздушна възглавница. Технологията е призвана да защити бедрата при падане от неголяма височина и може да поглъща до 90% от енергията на удара. Hip´Áir е колан от "дишаща" материя с вградени

    Френската компания Helite, специализирана в производството на защитна екипировка за мотоциклетисти и скиори, представи на CES 2018 в Лас Вегас първата в света преносима въздушна възглавница. Технологията е призвана да защити бедрата при падане от неголяма височина и може да поглъща до 90% от енергията на удара.

    Hip´Áir е колан от "дишаща" материя с вградени въздушни възглавници, акселометри, жироскопи, газ генератор и пластмасова закопчалка, в качеството на активатор за цялата система. Според производителя, Hip´Air може да разпознае падането в рамките на 200 милисекунди. Още 80 ще му трябват да отвори възглавниците. В същото време средното време за падане е около 400 милисекунди.

    Цената на въздушната възглавница е $790. Всеки допъпнителен газ генератор струва 50 щатски долара. Продажбите в Европа започват през март тази година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт