728 x 90

Виртуална катастрофа стряска лошите пешеходци в Париж (видео)

Вече близо две години в Париж борят нарушенията на пешеходците по улиците с нестандартен прийом. До пешеходна пътека в центъра на световната столица на любовта е монтиран билборд с виртуални възможности. Когато някой реши да пресече на червена светлина билбордът издава звуци, имитиращи спирачки на автомобил, които стряскат истински небрежните хора. Едноврменно с това се

Вече близо две години в Париж борят нарушенията на пешеходците по улиците с нестандартен прийом. До пешеходна пътека в центъра на световната столица на любовта е монтиран билборд с виртуални възможности.

Когато някой реши да пресече на червена светлина билбордът издава звуци, имитиращи спирачки на автомобил, които стряскат истински небрежните хора. Едноврменно с това се прави и фотография на нарушителя в стил "скрита камера", появяваща се на билборда с надпис: "Не гледайте смъртта в лицето. Погледнете светофара и преминавайте безопасно".

Очаква се стряскащият ефект от виртуалната катастрофа да повлияе благоприятно на безопасността на движението в Париж, където всяка година загиват между четири и пет хиляди пешеходци.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт