728 x 90

Летящи мотоциклети за полицията в Дубай

Полицията в Дубай има репутацията на държавна организация, която не жали пари, за да осигури най-доброто оборудване на своите служители. Като се започне от впечатляващите автомобили, които използват полицаите там – от Bugatti Veyron през Aston Martin One-77 до Ferrari FF и след това се стига още по-далеч – до летящите мотоциклети, които скоро ще

Полицията в Дубай има репутацията на държавна организация, която не жали пари, за да осигури най-доброто оборудване на своите служители. Като се започне от впечатляващите автомобили, които използват полицаите там – от Bugatti Veyron през Aston Martin One-77 до Ferrari FF и след това се стига още по-далеч – до летящите мотоциклети, които скоро ще застъпят на служба.

Още миналата година полицията закупи летящи мотори, дело на калифорнийската компания Hoversurf, като сега полицаите се обучават в пилотирането им.

Според шефа на отдела за изкуствен интелект в полицията в Дубай Халид Насър Алразуки, полицията ще използва тези превозни средства основно, за да реагира бързо на катастрофи или престъпления, а не точно, за да преследва престъпниците.

„В момента разполагаме с два екипа, които тренират с новите машини, а скоро ще разполагаме с повече хора”, обясни той пред CNN.

Летящите мотори, които се използват в Дубай носят означението S3 и представляват персонални летящи машини с вертикално кацане и излитане.

S3 е с корпус от фиброкарбон и работи с батерии с мощност 12,3 kWh, които захранват четири електромотора. Батерията осигурява 40 минути полет в режим на безпилотен дрон и 25 минути с човек на борда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт