728 x 90

Волво с лимит на скоростта – 180 км/ч

    От 2020 г. всички нови автомобили Volvo ще бъдат оборудване с ограничител на максималната скорост, който не позволява да се кара с повече от 180 км/ч. Това съобщи пресцентърът на шведската марка. Решението да се пренастрои ограничителят на максималната скорост от 250 км/ч до 180 км/ч в свързано с реализацията на програма Vision 2020. Основна

    От 2020 г. всички нови автомобили Volvo ще бъдат оборудване с ограничител на максималната скорост, който не позволява да се кара с повече от 180 км/ч. Това съобщи пресцентърът на шведската марка.

    Решението да се пренастрои ограничителят на максималната скорост от 250 км/ч до 180 км/ч в свързано с реализацията на програма Vision 2020. Основна цел на стратегията се е да сведе до минимум да се предизвиква смърт или сериозна травма при катастрофа с автомобил Волво.

    В компанията се позовават на данните от националната администрация по пътно движение в САЩ, съгласно които повече от 1/4 от всички фатални катастрофи са в резултат на несъобразяване със скоростта. Във Volvo също възнамеряват да разработят "умна" система за максимална скорост и в така наричаните "геозони" – училища, болници и други социални учреждения.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт