728 x 90

Коя модерна кола е трудна за крадците?

    Британската компания Thatcham Research, занимаваща се с въпроси по пътна безопасност, състави рейтинг по защитеността на автомобилите от кражба. В изследването взеха участие 11 коли със система за безключов достъп. От тях оценка "превъзходно" получиха четири модела – Audi E-tron, Jaguar XE, Range Rover Evoque и Mercedes B-Class. Според експертите в тези автомобили се използва

    Британската компания Thatcham Research, занимаваща се с въпроси по пътна безопасност, състави рейтинг по защитеността на автомобилите от кражба. В изследването взеха участие 11 коли със система за безключов достъп.

    От тях оценка "превъзходно" получиха четири модела – Audi E-tron, Jaguar XE, Range Rover Evoque и Mercedes B-Class. Според експертите в тези автомобили се използва най-безопасната дистанционна технология за пускане на двигателя без класическия ключ.

    Лоша оценка получиха шест автомобила – Ford Mondeo, Hyundai Nexo, Kia ProCeed, Lexus UX, Porsche Macan и Toyota Corolla. В изследването се отбелязва, че тези машини имат много надеждни системи за безопаност, но са уязвими за кражба чрез дистанционно прехващане на кода за ключа.

    Най-ниска оценка в рейтинга беше поставена на Suzuki Jimny. От Thatcham Research заявяват, че този автомобил не притежава дори базова защита от дистанционен взлом.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт