728 x 90

Умни джаджи разпознават разговор без hands-free

    Катаджиите във Великобритания скоро може да разполагат със специални датчици, разпознаващи шофьорите, които използват мобилни телефони по време на движение без устройството hands-free, съобщава Daily Mail. Комплексът е способен да разпознава мрежа от стандартите 2G, 3G и 4G, както и сигнал от Bluetooth. В случая когато системата не фиксира Bluetooth-протокол, то тя прави извод, че

    Катаджиите във Великобритания скоро може да разполагат със специални датчици, разпознаващи шофьорите, които използват мобилни телефони по време на движение без устройството hands-free, съобщава Daily Mail. Комплексът е способен да разпознава мрежа от стандартите 2G, 3G и 4G, както и сигнал от Bluetooth.

    В случая когато системата не фиксира Bluetooth-протокол, то тя прави извод, че телефонът се използва без устройство за безжична връзка. Тогава върху специални информационни табели покрай пътя се появява сигнал със задраскано изображение на телефон.

    Тези умни джаджи са се появили на трасе A34 в Оксфордшир, а след това ще се монтират и върху пътища в графство Хемпшир. Засега системата се използва само с предупредителна цел, тъй като електрониката все още не е научена да определя кой точно в колата използва смартфона си.

    Снимка: westcotec.co.uk

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт