728 x 90

В Китай пуснаха роботи катаджии (видео)

    Властите в град Хандан от китайската провинция Хюбей пуснаха роботи-полицаи, които са снабдени с най-новите технологии за изкуствен интелект и разпознаване на лица. Засега в града ще има три автоматични патрулки, но до края на 2020 г. тяхната бройка планират да се увеличи до 20. Според информация на Daily Mail, всеки от роботите има своя

    Властите в град Хандан от китайската провинция Хюбей пуснаха роботи-полицаи, които са снабдени с най-новите технологии за изкуствен интелект и разпознаване на лица. Засега в града ще има три автоматични патрулки, но до края на 2020 г. тяхната бройка планират да се увеличи до 20.

    Според информация на Daily Mail, всеки от роботите има своя специализация. Един от тях ще патрулира по улиците, втори – ще работи по време на пътно-транспортни произшествия, а последният може мигновено да предоставя нужната информация на полицейските служители.

    Снабденият с автоматическа навигационна система патрулен робот може да идентифицира номерата на автомобилите и да прави снимки на транспортните средства. Той може да попречи на пешеходците да пресичат улиците на непозволено място, предупреждавайки ги "устно" или фотографирайки нарушението.

    Друг робот е предназначен да предоставя информация за ПТП. Той е снабден с база данни, която може да определи търси ли се даденото лице от полицията. Най-малкият от трите робота може да се управлява дистанционно и да помага да се поддръжа реда на мястото на произшествието.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт