728 x 90

Видео: Краш тест на Tesla в секретна лаборатория

    Компания Tesla Motors публикува видео с разказ за собствената си система на краш тестове за елмобили. Запис с изпитанията, които се провеждат в секретната лаборатория "Crash Lab", се появяват в интернет за пръв път. Отделението "Crash Lab" е разположено в основното предприятие на американския производител на елмобили във Фриймонт, щат Калифорния. В него група инженери

    Компания Tesla Motors публикува видео с разказ за собствената си система на краш тестове за елмобили. Запис с изпитанията, които се провеждат в секретната лаборатория "Crash Lab", се появяват в интернет за пръв път.

    Отделението "Crash Lab" е разположено в основното предприятие на американския производител на елмобили във Фриймонт, щат Калифорния. В него група инженери провеждат серия от сложни изпитания преди да предадат колата за краш тестове на независими организации.

    Колите Tesla се смятат за едни от най-безопасните в света. Например, елмобилът Model 3 получи висока оценка във всички категории в краш тестовете на Националната администрация по безопасност на пътното движение в САЩ (NHTSA).

    Там отбелязаха най-малкия риск за получаване на травми от пътниците по време на ПТП.  Освен това, този модел беше удостоен с пет звезди от пет възможни от европейската организация Euro NCAP, специалистите на която отбелязаха, че компактният елмобил е "поставил нови стандарти в технологиите по безопасност".

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт