728 x 90

Volvo XC60 и XC90 с най-висока оценка за безопасност от IIHS

    Volvo XC90 и XC60 получиха най-високата оценка за пътна безопасност в теста на взискателния Американски институт IIHS. XC90 получи максималната оценка, Top Safety Pick +, докато XC60 бе отличен с Top Safety Pick, съобщи IIHS. За да получи отличие от краш тестовете, автомобилът трябва да постигне високи оценки на шест тестови ситуации, включително за пасивна

    Volvo XC90 и XC60 получиха най-високата оценка за пътна безопасност в теста на взискателния Американски институт IIHS. XC90 получи максималната оценка, Top Safety Pick +, докато XC60 бе отличен с Top Safety Pick, съобщи IIHS.

    За да получи отличие от краш тестовете, автомобилът трябва да постигне високи оценки на шест тестови ситуации, включително за пасивна и активна безопасност и защита при сблъсък: при челен сблъсък с три степени на припокриване – ниско, средно, отлично, при страничен удар, устойчивост на покрива на автомобила и дизайн на облегалката за глава на пътниците. Също така автомобилът трябва да получи високи оценки както за предотвратяване на челен сблъсък с друг автомобил, така и сблъсък с пешеходец.

    За да се постигнат максимална точност при оценяване безопасността на автомобилите, към шестте категории от IIHS са добавили и ефективност на светлините. И двата варианта, предлагани на XC90, получиха висока оценка, което квалифицира модела с най-високото отличие.

    За оценката за предотвратяване на ПТП с пешеходец автомобилите се оценяват спрямо три сценария, симулиращи възрастен пешеходец, пресичащ пътя от безпрепятствено положение, дете, пресичащо пътя между два паркирани автомобили, и възрастен, който върви паралелно на пътя, обърнат с гръб на движението, съобщиха от IIHS. Двата краш теста се провеждат при 20 км/ч и 40 км/ч, а паралелният тест – 40 км/ч и 60 км/ч.

    И двата всъдехода се предлагат със стандартна Volvo система за предотвратяване на челен сблъсък, City Safety, и получиха отлична оценка при всички тестове с пешеходци.

    XC90 е първият модел на Volvo, спечелил наградата за най-сигурен автомобил през 2020 г. Други два модела на Volvo, XC40 и S60 спечелиха награди Top Safety Pick по-рано тази година, съобщиха от института.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт