728 x 90

Започна акция срещу замърсяващите автомобили в София – за първия ден хванаха 1 кола…

  Вчера, 12 февруари, Столична община и КАТ стартираха акция срещу автомобилите, които замърсяват въздуха прекомерно. Идеята е на произволен принцип да се проверяват превозни средства и, при установяване на емисии над нормите, те да бъдат временно спирани от движение. През първия ден на кампанията служителите на реда заедно с колегите си от Столична община провериха 60

  Вчера, 12 февруари, Столична община и КАТ стартираха акция срещу автомобилите, които замърсяват въздуха прекомерно. Идеята е на произволен принцип да се проверяват превозни средства и, при установяване на емисии над нормите, те да бъдат временно спирани от движение.

  През първия ден на кампанията служителите на реда заедно с колегите си от Столична община провериха 60 коли на територията на София. От тях при само една е установено ниво на вредни емисии над нормите, което е довело до спирането й от движение съгласно Закона за движение по пътищата до отстраняване на техническите неизправности.

  На други 4 товарни автомобила е бил съставен акт за замърсена ходова част, която се разнася по пътната инфраструктура. От началото на годината актовете по тази линия са общо 14.

  От днес стартира и акция срещу нерегламентираното паркиране. По нареждане на зам.-кмета по транспорта Кристиян Кръстев, първият проверен район в столицата ще бъде „Лозенец“.

   

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *