728 x 90

Фишовете за глоба стават готови до пет дни след заснемането на нарушение

    За издаване на електронен фиш са необходими пет дни след установяване на нарушението, за да може да се идентифицира нарушителят и да се обработят  допълнителните данни за собственика на автомобила като ЕГН, адрес и т.н. Това обясни проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, в ефира на „Нова телевизия“.  Проверката е възможна

    За издаване на електронен фиш са необходими пет дни след установяване на нарушението, за да може да се идентифицира нарушителят и да се обработят  допълнителните данни за собственика на автомобила като ЕГН, адрес и т.н.

    Това обясни проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, в ефира на „Нова телевизия“.  Проверката е възможна чрез въвеждане на регистрационния номер на превозното средство и ЕГН на собственика му, съответно ЛНЧ за чужди граждани или ЕИК за юридически лица.

    Справка може да се прави и за статуса на връчени вече електронни фишове – по номер на нарушението и на ЕГН на собственика на автомобила. Проверката дава информация за номера на нарушението, регистрационния номер на пътното превозно средство, типа на нарушението, място на извършването му (път, посока, област, град), дата и час, дължима сума, а също и статус на нарушението.

    Електронните фишове за неплатена пътна такса се съставят при преминаване през контролните рамки на Националното тол управление като за нарушението е генериран доказателствен запис. Те се връчват по пощата на собствениците на автомобилите, за които е установено нарушението.

    Електронна проверка може да се прави на този адрес.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт