728 x 90

Ремонтът на "Тракия", който ще е по-скъп от изграждането, започва в понеделник

Ремонтът на "Тракия", който ще е по-скъп от изграждането, започва в понеделник

В понеделник – 5 октомври, започва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които ще бъдат обновени поетапно. Първите 12 км са от пътен възел „Белозем“ до пътен възел „Оризово“ /от 156-ти до 168-ми км/. Това съобщи в ефира на Нова телевизия инж. Иван Досев, член

В понеделник – 5 октомври, започва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които ще бъдат обновени поетапно. Първите 12 км са от пътен възел „Белозем“ до пътен възел „Оризово“ /от 156-ти до 168-ми км/. Това съобщи в ефира на Нова телевизия инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтните дейности в 12-километровата отсечка са по-леки в сравнение с тези, които трябва да се направят в останалите 40 км – между Оризово и Стара Загора. Предвижда се ремонтът на 12-те км да приключи в края на октомври – началото на ноември, обясни инж. Досев.

Ако времето позволи след това строителните работи в посока Бургас ще продължат в 40-километровия участък, в който ремонтът ще е по-сложен и ще отнеме по-дълго време. По време на строителните работи трафикът ще преминава двупосочно в платното за София. Когато завърши ремонтът на платното за Бургас, през следващата година ще се ремонтира и платното за столицата. 

Както стана известно, цената на предвидения ремонт ще бъде по-висока за километър спрямо цената за изграждането на отсечката. "Не е коректно да се сравнява стойността на ремонта със стойността на изграждането на този участък, каквито интерпретации и внушения се правят, тъй като той е построен преди повече от десетилетия," коментира инж. Досев.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт