728 x 90

Още видео от бедствието, жертвите са вече осем

Четирима мъже са станали жертва на наводненията в харманлийските села Бисер и Лешниково. Трима от тях са от Бисер и са на възраст между 60 и 90 години. По всяка вероятност по време на преливната вълна те са спели и не са разбрали какво се случва. 73-годишен мъж е получил удар в харманлийското село Лешниково

Четирима мъже са станали жертва на наводненията в харманлийските села Бисер и Лешниково. Трима от тях са от Бисер и са на възраст между 60 и 90 години. По всяка вероятност по време на преливната вълна те са спели и не са разбрали какво се случва. 73-годишен мъж е получил удар в харманлийското село Лешниково при вида на давещите се животни в двора му. Има двама загинали в харманлийското село Иваново. По непотвърдена информация те са били пометени от приливната вълна. На моста към Маджарово са намерили смъртта си двама души, които са се преобърнали с джип. до момента липсват подробности за инцидента. 
Екипи на областните управления "Пожарна безопасност и защита на населението" от Хасково, Пловдив, Стара Загора и Бургас работят за овладяването на кризисната ситуация, след като тази сутрин се скъса стена на микроязовир Иваново. В област Хасково е обявено бедствено положение.
Провежда се спасителна операция, в която са се включили и вертолети от състава на Българската армия. 
Има опасност от скъсване стена на яз. Орешец, който е собственост на община Харманли. Към мястото са насочени екипи от Напоителни системи и пожарната. Започва контролирано изпускане на язовира, съобщават от МВР.
БЧК оказва помощ на евакуирани над 50 човека от село Бисер, които са настанени в помещения на болницата и старчески дом. Предоставени са одеала, топли напитки и закуски. 
Междувременно язовир "Ивайловград" също е прелял. В зоната на бедствието са концентрирани 6 БТР и 5 ЗИЛ 131 от състава на Дирекция "Специализирани полицейски сили", водолазни екипи, 16 спасителни екипи с 60 човека и 16 товарни автомобила, полицейски сили за въвеждане на допълнителна организация на движението и охрана на обществения ред. От състава на българската армия са включени 4 мостопоставача и 2 вертолета, както и два спасителни модула.
Обстановката в област Хасково се усложни, международният път Е-80 е затворен към настоящия момент, защото Харманли се оказа под вода. Центърът на град Харманли е наводнен, в целия град няма ток, спрян е заради опасността от късо съединение.
Река Олудере, преля моста и наводни най-ниската част, която е пътят Е-80, който минава почти през центъра на Харманли (от хипермаркет Лидъл до бензиностанция Петрол). Това е един участък от 400 метра, непосредствено преди подхода към автомагистрала „Марица”. Пътят през Харманли за Хасково е отрязан.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт