728 x 90

От 1 септември нови правила за паркиране в София

    Столична Община въвежда нови правила и зони за паркиране. Те влизат в сила от 01.09.2012 г. Живеещите в Синя и Зелена зона, които са подали документи за винетен стикер ще ползват гратисен период от един месец. Живеещите в Синя и Зелена зона, които са подали документи за издаване на винетен стикер, но все още не

    Столична Община въвежда нови правила и зони за паркиране. Те влизат в сила от 01.09.2012 г. Живеещите в Синя и Зелена зона, които са подали документи за винетен стикер ще ползват гратисен период от един месец. Живеещите в Синя и Зелена зона, които са подали документи за издаване на винетен стикер, но все още не са го получили, ще могат да паркират в границите на своята подзоната (виж картата в страницата на Центъра за градска мобилност), без да бъдат санкционирани. Не е необходимо да поставят документ, с който да обозначат колата си (входящ номер или копие от заявление). От 1 септември до 1 октомври 2012 г. контрольорите и мобилните групи на ЦГМ ще проверяват по служебен път, дали за автомобила със съответния регистрационен номер, вече има подадени документи.
    Граждани, които са подали документи от началото на месец август и вече притежават винетен стикер, за спазването на законовите срокове и ги уверява, че няма да бъдат поставени в неблагоприятно положение. Те също ще се възползват от едномесечния гратисен период и валидността на стикерите им автоматично ще се удължи до 1 октомври 2013 г.

    "СИНЯ ЗОНА":
    Пространството оградено от булевардите: "Христо Ботев", бул. "Тодор Александров", бул. "Княз Ал. Дондуков", бул. "Васил Левски", бул. "Ген. М. Д. Скобелев"; По граничните булеварди, посочващи обхвата на зоната, действа режим на почасово платено паркиране “СИНЯ ЗОНА“.

    "ЗЕЛЕНА ЗОНА":
    Пространството оградено от булевардите: бул. "Княгиня Мария Луиза", ул. "Белоградчик", ул. "Веслец", ул. "Клокотница", ул. "Будапеща", ул. "Козлодуй", ул. "Константин Стоилов", бул. "Ген. Данаил Николаев", ул. "Проф. Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Пенчо Славейков", бул. "България", бул. "Академик Иван Е. Гешов", ул. "Хан Пресиян", ул. "Здраве", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Ген. Едуард И. Тотлебен", бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев", ул. "Опълченска"; По граничните булеварди, посочващи обхвата на зоната, действа режим на почасово платено паркиране "ЗЕЛЕНА ЗОНА".
     
    Kак паркираме в Синя зона
    Максимално време за паркиране до 2 часа
    Цена – 2 лева на час
    Изпращане SMS на телефон 1302
    Валидна е:
    в работни дни от 08.00 до 19.00 часа
    в събота от 08.00 до 14.00 часа
     
    Kак паркираме в Зелена зона
    Максимално време за паркиране до 4 часа
    Цена – 1 лев на час
    Изпращане SMS на телефон 1303
    Валидна е:
    в работни дни от 08.00 до 19.00 часа.
     
    Как плащаме за паркирането
    По някои от следните начини:
    С талон, закупен от контрольор, от кабини на ЦГМ за продажба на талони, от търговски обекти
    Със SMS на кратък номер 1302 за Синя зона
    Със SMS на кратък номер 1303 за Зелена зона 
    Със служебен абонамент
    С винетен стикер – за ППС на собственици на жилищни имоти в обхвата на зоните за платено паркиране
    С карта за преференциално паркиране – за хората с увреждания.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт