728 x 90

Няма сигнали за бедстващи или пострадали хора у нас

    Обстановката в страната е спокойна, органите за пожарна безопасност и защита на населението остават в готовност да реагират при необходимост През изминалото денонощие звената на ГД“ пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на общо 212 сигнала за произшествия. От тях 33 са били за пожари и 168 са аварийно- спасителните дейности – 86

    Обстановката в страната е спокойна, органите за пожарна безопасност и защита на населението остават в готовност да реагират при необходимост

    През изминалото денонощие звената на ГД“ пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на общо 212 сигнала за произшествия. От тях 33 са били за пожари и 168 са аварийно- спасителните дейности – 86 са за отводняване на жилища, обществени сгради, пътни платна и запушени шахти. Служители на главната дирекция са се включили в изграждане и укрепване на диги; разчистване на паднали предмети., основно- счупени клони  – общо на около 80 места в различните области.
    Вчера през деня основните произшествия са били в столицата – 32; в Бургас – 23, Благоевград – 11, в Смолян и Кърджали сигналите, на които са реагирали  пожарникари и спасители са били по 8. Нормална е обстановката и в Неделино, област Смолян. Р. Неделинска се е върнала в коритото си и няма риск за хората в града и по поречието. На няколко места в района има свличане на земна маса в резултат от преливането на речната вода вчера и днес разчистването ще  ппродължи в района на селата Раевци, Кочене и Диманово.
    Служители от местните структури на дирекцията са възстановили дигата на р. Туфча в района на Гоце Делчев, като е предотвратено заливането на 50 къщи и не е допуснато откъсването на селото. Критичният участък е подсилен с чували пясък и камъни.
    В Поморие обстановката също е нармализирана. Продължава изпомпването на водата от уличните платна, като само на няколко места са останали по-големи локви. Възстановено е движението в града.
    В Хасково – в областта са  отводнени 6 магазини и къщи; в Свиленград, Хармални и Любимец- ограничен брой обществени и частни  сгради.
    Огнеборците и спасителите от ГДПБЗН са в непрекъсната връзка с органите на местната власт и  МОСВ. Има готовност за реакция в областите, за които и днес е обявен код „оранжево“ – Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич. Непрекъснато се обменя информация  с органите на „Пътна полиция“ и Агенция „Пътна инфраструктура“ за и своевременно реагиране в случай на затруднения при придвижването по пътищата на страната.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт