728 x 90

Махнаха над 6 хиляди тона скали край Юговско ханче, режимът остава

    Продължава разчистването на огромното срутище, блокирало движението по път II-86 Бачково – Наречен в района на Юговско ханче. Екип от алпинисти втори ден ще обрушва опасните скали, надвиснали над екипите, отстраняващи падналата скална маса. Досега са премахнати около 6 хиляди тона камъни и предстои от платното да бъдат вдигнати още толкова. Разчистването се осъществява от

    Продължава разчистването на огромното срутище, блокирало движението по път II-86 Бачково – Наречен в района на Юговско ханче. Екип от алпинисти втори ден ще обрушва опасните скали, надвиснали над екипите, отстраняващи падналата скална маса.

    Досега са премахнати около 6 хиляди тона камъни и предстои от платното да бъдат вдигнати още толкова. Разчистването се осъществява от 2 багера, 2 багера с чук, 12 камиона и две фадроми на пътноподдържащите фирми.

    Пътят за Пампорово остава затворен. На обекта се работи с пълна мобилизация и целта е движението да бъде възстановено възможно най-бързо.

    Осигурено е трасе за преминаване на линейки, пожарни и полицейски коли при нужда. Обходните маршрути за движение по направлението Смолян – Пловдив са Смолян – Девин – Кричим или Смолян – Кърджали – Пловдив.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт