728 x 90

11 млн. лева за ремонта на 12,6 км между Драгановци и Габрово

    Започна ремонтът на 12,6 км от път II-44 Драгановци – Габрово. Отсечката е включена в лот 12 на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се съфинансира чрез Европейския фонд за регионално развитие. През 2018 г. пътят между Севлиево и Габрово ще има европейски вид, каза на символичната първа копка на обекта председателят на Управителния

    Започна ремонтът на 12,6 км от път II-44 Драгановци – Габрово. Отсечката е включена в лот 12 на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се съфинансира чрез Европейския фонд за регионално развитие.

    През 2018 г. пътят между Севлиево и Габрово ще има европейски вид, каза на символичната първа копка на обекта председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. Инвестицията в рехабилитацията на над 27 километра от този важен за региона път, включени в лот 11 и лот 12 от ОПРР, са над 23 млн. лева, подчерта инж. Атанасов. Той съобщи още, че в края на следващата година Габрово ще има съвременна инфраструктура с ремонтиран път II-44 Севлиево – Габрово и завършен обход на град Габрово.

    Второкласният път II-44 Драгановци – Габрово осигурява най-кратката връзка между столицата и Габрово, между Севлиево и Габрово, и свързва населените места от Северна България с прохода Шипка и Южна България.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт