728 x 90

Вече фрезоват настилката на проблемния участък от пътя Своге – София

Започна ремонтът на проблемния участък от път II-16 Своге – София. Днес следобед стартира фрезоването на пътната настилка в отсечката от водостока преди трагичния пътен инцидент до моста над река Лесковдолска (от км 54+220 до км 54+690). За започване на предвидените ремонтни дейности АПИ трябваше да получи необходимите разрешения от разследващите органи. Следователите днес взимаха

Започна ремонтът на проблемния участък от път II-16 Своге – София. Днес следобед стартира фрезоването на пътната настилка в отсечката от водостока преди трагичния пътен инцидент до моста над река Лесковдолска (от км 54+220 до км 54+690). За започване на предвидените ремонтни дейности АПИ трябваше да получи необходимите разрешения от разследващите органи. Следователите днес взимаха проби от мантинелите в отсечката.

Фрезоването и почистването на трасето се налага да продължи и утре. Дейностите се извършват без спиране на движението в една лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост предвид извършващите се строителни работи. След като приключи фрезоването – в сряда (5 септември), ще започне преасфалтирането и движението по път II-16 Своге – София ще бъде спряно. Обходните маршрути за леките автомобили са път II-81 София – Монтана и след това път III-164 Своге – Искрец – Бучин Проход.

Тежкотоварните камиони и автобусите, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, за да не влизат в Искърското дефиле, ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград. Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов през следващате седмица ще бъде направена инспекция на пътната безопасност и преглед на цялостното състояние на участъка от път II-16 Своге – София.

В инспекцията ще участват експерти от АПИ, Института по пътища и мостове и външни одитори по пътна безопасност. На целия близо 82-километров участък на път II-16 Мездра – Ребърково – Елисейна – Своге – Нови Искър, ремонтиран от Сдружение „Трейс Своге“, ще бъдат взети асфалтови проби от цялото трасе, за да се провери качеството на положения асфалт.

В събота и неделя служители на ОПУ-София направиха оглед на всички пътни знаци и където е било необходимо е премахната избуялата от дъждовете растителност за осигуряване на по-добра видимост за шофьорите. Сдружение „Трейс Своге“ е отстранило и констатираните дефекти по път II-16. Изкърпени са всички дупки и неравности от км 23+000 до км 52+000. Това е участъкът малко след тунел "Елисейна" до Своге. Ремонтирани са и две пропадания при км 71+000 – след разклона за село Ромча, и при км 73+000 – в Искърското дефиле.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт