728 x 90

Вижте докъде стигна строежа на пробива от АМ "Люлин" към ж.к. "Люлин" от птичи поглед (видео)

След близо 10-годишно чакане, пробивът, който свързва квартал "Люлин" в София с едноименната магистрала, беше стартиран през ноември миналата година. Работата по проекта върви относително бързо, както показва ново видео, засенето с дрон. От него виждаме, че на практика трасето е готово, а сега предстои асфалтирането му и оборудването му с предпазни заграждения. Hoвият пробив

След близо 10-годишно чакане, пробивът, който свързва квартал "Люлин" в София с едноименната магистрала, беше стартиран през ноември миналата година.

Работата по проекта върви относително бързо, както показва ново видео, засенето с дрон. От него виждаме, че на практика трасето е готово, а сега предстои асфалтирането му и оборудването му с предпазни заграждения.

Hoвият пробив между бул. "Петър Дертлиев" и кръговото на околовръстното и магистрала "Люлин" ще бъде две платна за движение по 7 м (с по две ленти в посока) и тротоари от двете страни.

При кръстовището със съществуващия участък на бул. "Петър Дертлиев" е разработено кръгово кръстовище "разтегателен кръг", което ще дава възможност за връзка във всички направления.

По този начин се дава възможност за облекчаване на трафика, идващ от автомагистрала "Люлин", и навлизащ към столичния квартал и центъра на града.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт