728 x 90

От АПИ след коментари в социалните мрежи: Не ремонтираме здрави пътища!

    Започнатите през седмицата ремонти на 7,6 км от Подбалканския път I-6 между Карлово и с. Васил Левски и на 31 км от третокласния път III-861 Югово – Лъки – отсечката за Кръстова гора, са необходими за безопасността на пътуващите, коментираха от Агенция "Пътна инфраструктура". Споре тях уточенението е необходимо по повод "манипулации и внушения в

    Започнатите през седмицата ремонти на 7,6 км от Подбалканския път I-6 между Карлово и с. Васил Левски и на 31 км от третокласния път III-861 Югово – Лъки – отсечката за Кръстова гора, са необходими за безопасността на пътуващите, коментираха от Агенция "Пътна инфраструктура". Споре тях уточенението е необходимо по повод "манипулации и внушения в социалните мрежи, че се ремонтират здрави пътища."

    Определените като "здрави" пътища са с амортизирана настилка, слаба носимоспособност, множество пукнатини, деформации, нарушено отводняване и стари мантинели, добавят още от агенцията.

    Именно поради това проектът за ремонт на трасето от Подбалканския път предвижда полагане на геомрежа за усилване на пътната конструкция, цялостна подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването. Трасето ще е с нови бетонови бордюри, облицовани окопи, мантинели, знаци и маркировка.

    Подбалканският път е алтернативно трасе на автомагистрала "Тракия". По  него ежедневно преминават над 10 000 превозни средства. Преди 17 г. е обновен горният асфалтов пласт, но с това не се подобрява носимоспособността му – важен елемент за безопасната експлоатация на трасето. Със завършването на строителните работи до края на септември шофьорите, които пътуват по направлението София – Бургас ще могат да използват първокласния път като алтернативен маршрут при предстоящия ремонт на АМ "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт