728 x 90

Взривиха Йордан Харасимов във Варна (видео)

Втори час остава отцепен районът около Икономическия университет във Варна, предаде репортер на Радио “Фокус” – Варна. Огледът продължава и в момента. Комисар Димитър Димитров, директор на ОД МВР Варна, потвърди, че загиналият Йордан Харасимов, на 52 години. Няма други пострадали при взрива, тъй като часът е бил ранен и трафикът все още не е

Втори час остава отцепен районът около Икономическия университет във Варна, предаде репортер на Радио “Фокус” – Варна. Огледът продължава и в момента. Комисар Димитър Димитров, директор на ОД МВР Варна, потвърди, че загиналият Йордан Харасимов, на 52 години. Няма други пострадали при взрива, тъй като часът е бил ранен и трафикът все още не е бил много натоварен, въпреки че на това място движението по принцип е много интензивно. Полицията във Варна работи по всички версии, включително и засегнати икономически интереси, тъй като Харасимов се е занимавал с търговия с риба и рибни продукти. Кръстовището по бул. „Княз Борис І” и бул. „Цар Освободител” е отцепено, участъкът е заграден с полицейски ленти.

Не е установено загиналият Йордан Харасимов да е получавал заплахи или бизнесът му да е бил рисков, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. Днес в 08.04 часа е получен сигнал за инцидент с автомобил на кръстовището на булевардите “Цар Освободител” и “Княз Борис I”. Незабавно на мястото е изпратен автопатрул, който установява, че лек автомобил “Ауди А6” с варненска регистрация е самокатастрофирал в един от стълбовете на светофарната уредба на кръстовището. Повиканият на място екип на Спешна помощ взема водача, който е в изключително тежко състояние. Минути по-късно пострадалият почива.
Отцепен е районът. На място пристигат служители на главния разследващ полицай комисар Петър Петров, началникът на отдел "Криминална полиция" Александър Сидеров, началникът на "Противодействие на криминалната престъпност" главен инспектор Стоян Гунчев, служители на "Криминална полиция", на отдел БОП в ОД МВР – Варна, както и служителите на СДОТО. Предприети са действия по установяване очевидци на инцидента. В момента тече оглед на местопроизшествието.
Установена е самоличността на загиналия. Той е 52-годишен варненец, чийто бизнес е свързан с рибарство. Женен е и има 3 деца. По първоначални данни причина за инцидента е избухнало взривно устройство. В 8.58 часа "Ауди"-то е било на кръстовището в лентата за ляв завой, когато взривното устройство избухва. Части от колата има и в лентата за насрещно движение. Взривът я отмества в средната лента, където продължава движението си и се спира в светофарната уредба, изкъртвайки светлинните секции. След приключване на огледа ще бъде установен вида на взривното устройство, което най-вероятно е било поставено в района на шофьорската седалка. До този момент не е установено загиналият да е получавал заплахи или бизнесът му да е бил рисков. Започнато е досъдебно производство с оглед на местопроизшествие под прякото ръководство на Варненската окръжна прокуратура. Работи се по установяване причината и извършителите на убийството.

Сигнал за запалена кола, в която има човек, в Центъра за Спешна медицинска помощ във Варна е получен в 08,03 часа, това съобщи управителят на центъра д-р Мая Рашева, предаде репортер на Радио “Фокус” – Варна. Екипите пристигнали на място и са установили, че мъжът е в много тежко състояние, с отворена рана на корема. По думите й – такива травми са несъвместими с живота. Въпреки, че мъжът е отведен веднага в Центъра за спешна медицинска помощ, мъжът е починал. На мястото на произшествието не е имало други пострадали, каза д-р Рашева; мъжът е около 52-годишен каза д-р Рашева и допълни, че самата тя все още няма информация за самоличността му.

Бизнесмен е убит при експлозия на автомобил в българския черноморски град Варна, предаде АФП. Полицията разследва експлозията. По данни на местните медии взривното устройство е било поставено под седалката на шофьора. Убитият 50-годишен бизнесмен е най-големият търговец с риба в региона, бивш състезател по борба и дългогодишен ръководител на местен клуб по борба.Взривяването на автомобили, най-често без да има жертви, се е превърнало в обичаен начин за уреждане на сметки между криминални групи в бившата комунистическа България.

Работим по няколко версии за взривения днес автомобил в района на Икономическия университет. Това каза за Радио „Фокус” – Варна окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Той уточни, че на този етап е твърде рано версиите да бъдат коментирани с представители на медиите, тъй като могат да навредят сериозно на разследването. По информация, подадена му от директора на ОД на МВР – Варна, взривното устройство е било поставено в автомобила на Йордан Харасимов, което се взривило в движение.

Продължава огледът на мястото на инцидента във Варна, предаде репортер на Радио “Фокус” – Варна. Колата се е взривила в 07,58 минути, на кръстовището на бул. „Княз Борис І” и бул. „Цар Освободител”, каза говорителят на ОД МВР Варна Калинка Пенчева. Автомобилът е „Ауди А6” с варненска регистрация, фирмена собственост. Фирмата е с много собственици, тя се е занимавала с рибарство. В автомобила е пътувал един мъж, който е загинал на място. Говорителят на ОД МВР Варна Калинка Пенчева каза, че при взрива мъжът е пострадал много сериозно. Предстои разпознаване, преди да бъде окончателна информацията – кой от собствениците на фирмата е шофирал автомобила. По първоначална информация – взривът е бил сложен в район под седалката на шофьора. На място са екипи на СДОТО. Има екип и от Регионалното звено на „Борба с организираната престъпност”, случаят се разследва заедно с полицаи от Криминален отдел. По-рано директорът на ОД МВР Варна комисар Димитър Димитров каза, че загиналият е Йордан Харасимов.
Движението остава отцепено изцяло в района на взрива, кръстовището на Икономическия университет е напълно блокирано. Има много полиция. Препоръчва се на гражданите да избягват района, за да не попадат в задръстването.

Нищо не знам, няма да коментирам. Това заяви председателят на сдружение „Черноморски изгрев” Емил Милев, в чийто управителен съвет бе и Йордан Харасимов, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Милев категорично отказа да разговаря с медиите и изключи мобилния си телефон. Харасимов загина, след като автомобилът ми "Ауди А6" бе взривено тази сутрин в района на Икономическия университет.
Йордан Харасимов има бизнес с риба, рибни продукти и рапани. Фирмата му "Север Кооп” е базирана във варненският квартал “Аспарухово”. Йордан Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен председател на клуба по класическа борба във Варна “Локомотив 93”.

Директорът на ОД МВР комисар Димитър Димитров е на мястото на взрива в центъра на Варна, това предаде репортер на Радио “Фокус” – Варна. Директорът на ОД МВР Варна съобщи, че загиналият е Йордан Харасимов, който е член на Рибарско сдружение. Мъжът е малко над 50-годишен. Пътувал е сам в колата. Все още се извършва оглед на местопроизшествието. До час се очаква да се произнесат експертите от СДОТО. По случая работят „Борба с организираната престъпност” (БОП) и ДОТО. Движението на място все още е спряно, регулира се от полицейски екипи и се извършва само в едната лента. Гражданите да избягват кръстовището по бул. „Цар Борис І” и бул. „Цар Освободител”.

Отцепен е районът на взрива във Варна, това предаде репортер на Радио “Фокус” – Варна . В момента кръстовището по бул. „Княз Борис І” и „Цар Освободител” е отцепено и движението в участъка е само в едната лента. Спряно е движението в посока Спортна зала, както и в посока център от бул. „Приморски”. Участъкът е заграден с полицейски ленти. Взривената кола видимо е Ауди А 6. При взрива автомобилът се е ударил в светофарната уредба, която също е повредена. От взрива колата е повредена до неузнаваемост, с потрошена предна, задна част, както и таван. На място има много полиция и екип на „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Един човек е загинал след взрива на кола във Варна. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Калинка Пенчева, говорител на Областната дирекция на МВР Варна. Инцидентът е станал тази сутрин в района на Икономическия университет във Варна. Има данни за умишлен взрив. Прави се оглед на местопроизшествието.

Лека кола се е взривила във Варна, съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на МВР. Сигналът е подаден около 08.05 часа. Към момента не е ясно от какво естество е взривът. Инцидентът е станал в централната част на Варна.

Агенция "Фокус" – хроника (09.00-11.00 ч.)

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт